UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Concursuri de poezie şi discursuri consacrate marelui Nicolae Testemiţanu

miercuri, 22 februarie 2017

În contextul evenimentelor care se organizează la USMF „Nicolae Testemițanu” consacrate Anului Nicolae Testemițanu, Catedra de limba română și terminologie medicală anunță despre lansarea următoarelor concursuri:

 

1. Concurs de poezie dedicată lui Nicolae Testemițanu, ilustru savant și personalitate marcantă a medicinei autohtone;

 

2. Concurs de discursuri cu genericul „Discursul pe care medicul, savantul și marele patriot, Nicolae Testemițanu, l-ar fi adresat mediciniștilor”.

 

Doritorii de a participa la aceste concursuri vor completa formularul de participare, pe care îl vor expedia împreună cu textul lucrării, până în data de 15 martie 2017, pe adresele electronice: argentina.chiriac@usmf.md și tatiana.trebes@usmf.md.

 

Participanții, ale căror discursuri și poezii vor fi selectate, vor fi invitați pentru a le prezenta în cadrul evenimentelor culturale, organizate de Catedra de limba română și terminologie medicală, în săptămâna Nicolae Testemițanu – figură proeminentă în istoria medicinei basarabene (27-31 martie).

 

 

Criteriile de evaluare a participanților  vor fi următoarele:

1. Exprimare și prezentare;

2. Originalitate;

3. Încadrarea în timp: 2-5 minute.

 

 

Câștigătorii vor primi  diplome și premii, iar cele mai bune poezii și discursuri vor fi publicate în ziarele Medicus și Făclia.

Pentru informații suplimentare, apelaţi la numărul de telefon: 022 205 384.


Comentarii