UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Nov 25

Sisteme de informare: instrumente de cercetare și de acces la documente științifice

În data de 25 noiembrie 2017, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se va desfășura un atelier cu genericul „Systèmes d'information: Maîtrise des outils de recherche et d’accès à la documentation scientifique” (Sisteme de informare: instrumente de cercetare și de acces la documente științifice). Instruirea va fi ținută de Silvia Guțu, formator în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), lector la Universitatea de Stat din Moldova.

La eveniment vor participa cadre științifico-didactice de la Catedra de limbi moderne, dar se pot înscrie și profesorii francofoni din cadrul altor subdiviziuni universitare, în limita locurilor disponibile. În cadrul atelierului vor fi aplicate metode de instruire activă și colaborativă, iar cea mai mare parte a formării va fi oferită lucrului practic.

Printre subiectele care vor fi abordate se numără: categoriile instrumentelor de cercetare (motoare, site-uri, portaluri, baze de date specializate), metodologia cercetării bibliografice, gestionarea referințelor bibliografice ș.a.

Activitatea de instruire se va desfășura la Centrul de Reușită Universitară (Blocul didactic central, et. IV, sala 408), începând cu ora 09:30. Evenimentul este organizat de Catedra de limbi moderne cu susținerea Agenției Universitare Francofone.  

 

Persoana de contact:

Ala David, responsabil CRU

Tel.: 069 517 828

ala.david-grapila@usmf.md