UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Mar 21

Managementul statutului nutrițional

În data de 21 martie, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, se va desfășura un atelier cu genericul Managementul statutului nutrițional  (Le management du statut nutritionnel), organizat de Catedra de igienă generală.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Création du réseau universitaire régional dans les domains de la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire, unde USMF „Nicolae Testemițanu”, cu drepturi depline de membru al proiectului, a semnat Convenția-Cadru AUF-ECO în 19 iulie 2017.

În cadrul atelierului vor fi discutate și aduse la cunoștința publicului obiectivele nutriționale în Sănătatea publică, principiile alimentației raționale, căile și metodele de comunicare a unei nutriții adecvate ş.a. De asemenea, toți participanții vor avea posibilitatea să-și cunoască indicele masei corporale, procentul de apă şi de grăsime din organism, masa musculară, masa osoasă, grăsimea viscerală ș.a., iar cerința de bază este de a se cântări cu tălpile goale.

Invitații speciali la eveniment sunt: Valentina Marinescu, profesor universitar, Departamentul de Sociologie, Universitatea din București, România, profesori și studenți de la Filiera francofonă a Universității Tehnice a Moldovei, reprezentanți ai Antenei de Chișinău (Agenția Universitară Francofonă), cadre științifico-didactice și studenți de la USMF „Nicolae Testemițanu”.

Atelierul se va desfășura în limba franceză. Participanții la eveniment trebuie să se  înregistreze la numărul de tel.: 069 759 298, până în data de 20 martie curent. Evenimentul se va desfășura în incinta Blocului didactic nr. 6 al universității noastre, et. 4, sala 405, str. N. Testemițanu, 26/2, între orele 10:00 şi 16:30.

Persoana de contact: Violeta David, tel. 069 759 298.