UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Jun 27

Congres internațional în sănătatea mintală

Catedra de psihiatrie, narcologie și psihologie medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni din RM și proiectul moldo-elvețian „MENSANA - suport pentru reformarea serviciilor de sănătate mintală în Moldova” organizează, în premieră, Congresul internațional „Sănătatea mintală - o prioritate, prezență și necesitate a societății contemporane”.

Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 iunie curent, cu începere de la ora 09:00 la Institutul Muncii (str. Zimbru, 10).

Programul manifestării științifice include o serie de conferințe, ateliere și sesiuni plenare, unde se vor discuta subiecte precum: psihofarmacologia, psihiatria adultului și copilului, psihiatrie biologică, servicii comunitare, adictologie, psihoterapie ș.a.

Totodată, congresul se va concentra pe dezvoltarea colaborării reprezentanților antrenați în managementul, optimizarea, cercetarea, tratamentul și educația în domeniul sănătății mintale, în avantajul beneficiarilor și serviciului medical și pentru populație, în general.

La forum vor participa reprezentanți ai Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai USMF „Nicolae Testemițanu”, ai Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, precum și psihiatri, psihoterapeuți, cercetători, narcologi, psihologi clinicieni, manageri și autorități competente în elaborarea politicilor din Olanda, Elveția, Franța, România și India.