UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Oct 12

CardioForum 2018 - „Abordare multidisciplinară în practica medicală”

În perioada 12-13 octombrie curent, disciplinele de Cardiologie și Reumatologie, Catedra de endocrinologie  ale Universităţii de Stat şi Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu societățile de profil vor organiza evenimentul CardioForum 2018 cu genericul Abordare multidisciplinară în practica medicală - conferință interdisciplinară cu participare internațională.

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 12:00, în incinta Hotelului Radisson Blu Leogrand (str. Mitropolit Varlaam, 77) .

Timp de două zile, participanții la forum vor aborda subiecte precum: patologia cardiovasculară și comorbidități; diabetul zaharat și evenimentele cardiovasculare; patologia glandei tiroide și a inimii; hiperuricemia și relevanța pentru bolile cardiovasculare și renale; țintele terapeutice ale bolilor cardiovasculare ș.a.

De asemenea, va fi analizată situația actuală a maladiilor cardiovasculare în Republica Moldova, precum și metodele de prevenire a acestora. Accentul rapoartelor va fi pus pe diagnosticul, tratamentul optimal și prevenirea complicațiilor la pacienții cu mai multe patologii.