UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Dec 07

Al II-lea simpozion în reabilitarea medicală

În data de 7 decembrie 2018, un grup de medici rezidenţi de la Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică şi terapie manuală a Universității de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova se va deplasa la Iaşi, România, la cel de-al II-lea Simpozion în reabilitare medicală. Evenimentul este organizat în comun cu Departamentul Medicină Fizică şi Reabilitare Medicală a Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din  Iași, România.

Workshopul cu genericul „Terapia prin injectare de substanţe vâscoelastice intraarticular şi peritendon” va întruni 40 de persoane de la cele două universităţi şi va avea caracter teoretic şi practic. Discuţiile bilaterale se vor axa pe marginea următoarelor subiecte din program: boala artrozica - diagnostic şi indicaţii de tratament; evaluarea radiologică şi imagistică - cazuri clinice; infiltraţii intraarticulare - substanţe vâscoelastice, indicaţii, metodologii;  aplicaţii pe robot şi cum să faci un articol ştiinţific. De asemenea, la simpozion va fi lansată cartea „Balneoclimatologia în România şi Republica Moldova”, coautori fiind profesorul Oleg Pascal şi asistenţii universitari Alisa Tănârţă şi Victoria Chihai de la USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Evenimentul se va desfăşura între orele 12:30-15:40, în Aula Magna „George Emil Palade”, UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi.