UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
Apr 28

Aportul profesorului Nicolae Testemiţanu în dezvoltarea serviciului chirurgical din Republica Moldova

(Ro)

Catedra de chirurgie generală-semiologie nr. 3 a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în colaborare cu Asociaţia Chirurgilor Nicolae Anestiadi din Republica Moldova, va organiza în data de 28 aprilie curent o şedinţă cu genericul Aportul profesorului Nicolae Testemiţanu în dezvoltarea serviciului chirurgical din Republica Moldova.

Potrivit programului, în cadrul manifestării ştiinţifice, Vitalie Chirilă, conferenţiar universitar la Catedra de ortopedie şi traumatologie, va relata despre contribuția profesorului Nicolae Testemiţanu în dezvoltarea serviciului chirurgical în țara noastră, iar Vasile Guzun, medicul chirurg la Clinica chirurgie generală-semiologie nr. 3, va pune în discuţie protocolul clinic naţional Hernia strangulată a peretelui abdominal antero-lateral.

Şedinţa se va desfăşura în Sala de conferinţe a IMSP Institutul de Medicină Urgentă, Blocul administrativ, et. 3 (str. Toma Ciorbă 1),  cu începere de la ora 14:00.

Evenimentul este organizat în contextul Anului Nicolae Testemițanu și se înscrie în șirul de manifestări dedicate ilustrului savant, distinsului profesor, rector şi ministru al sănătăţii.