UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
May 17

Seminar „Actualități în pneumologia pediatrică”

(Ro)

În data de 17 mai 2018, la Chișinău va avea loc seminarul zonal de instruire cu genericul „Actualități în pneumologia pediatrică”, organizat de Departamentul Pediatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu Departamentul Monitorizare și Evaluare a Serviciilor Medicale, și Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Evenimentul se va desfășura la Institutul Mamei și Copilului, Sala de Pediatrie (str. Burebista, 93), începând cu ora 10:00.

Tematica seminarului se va referi la infecțiile respiratorii acute la copii, abordări clinico-terapeutice actuale; sindromul bronhoobstructiv la copii - diagnostic diferențial, principii terapeutice; pneumonia comunitară la copii - particularități clinico-etiologice și tratamente diferențiale; tusea recurentă în maladiile bronhopulmonare asociate cu boala de reflux gastro-esofagian la copii; bronșectaziile în practica pediatrică; displaziile bronhopulmonare la copii; fibroza chistică - criterii diagnostice și conduita medicală.

Agenda seminarului și alte detalii privind organizarea evenimentului la nivel zonal le găsiți în Ordinul nr. 179-A din 13.04.2018.