UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Conferinţa ştiinţifică In memoriam Prof. Valeriu Ghereg

DSC_0671

În data de 15 februarie curent, la USMF „Nicolae Testemiţanu” s-a desfășurat conferința științifică cu participare internațională In memoriam Prof. Valeriu Ghereg, unde au fost prezentate noutăți din anestezie și reanimatologie.

O victorie ce dă șanse la play-off

DSC_0618

Echipa de volei feminin a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care evoluează în Campionatul național, a avut o prestație reușită în meciul susținut cu formația „Speranța-2”.

Stop denigrării serviciului medical de urgenţă 903!

DSC_0552

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, susținut de Ministerul Sănătății, a organizat astăzi, 8 februarie 2017, un flashmob în faţa Blocului didactic central al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Un nou program de instruire în domeniul suportului vital avansat în traume

DSC_0471

Pentru prima dată în Republica Moldova a fost introdus un nou program de instruire în domeniul suportului vital avansat în traume – Advanced Trauma Life Support. În acest context, o echipă acreditată, constituită din 6 formatori internaționali și 4 autohtoni, instruiesc 16 medici de la noi din țară (chirurgi, traumatologi, anesteziologi, medici de urgență) cum să aplice acest program în situații critice.