1 octombrie - Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la sân

Publicat: 01.10.2014

Astăzi, 1 octombrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la sân. În acest context, Serviciul Comunicare și relații publice (SCRP) al Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” organizează o acțiune de solidarizare a comunității universitare în lupta umanității împotriva acestei maladii. Astfel, echipa Secției relații publice, SCRP, va prinde la pieptul colegilor din Universitate fundițe roz - simbolul luptei împotriva cancerului la sân.   

 

În Republica Moldova, cancerul glandei mamare este principala cauză de mortalitate prin tumori maligne la femei. Vârsta medie de îmbolnăvire este de 58 de ani, însă sub incidenţa acestei boli pot fi femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani.

Cancerul poate fi depistat prin trei modalităţi simple: mamografie, examenul clinic al sânului şi autoexaminarea sânilor.

 

Pentru mai multe detalii accesați:

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului la sân

 

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii