UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Make a Christmas Wish

miercuri, 9 ianuarie 2019

IMG-5af744378f7948442e54127adaac5ae4-VLuna decembrie din anul trecut a fost marcată și de un șir de activități cultural-artistice organizate de studenţii şi personalul didactic de la Catedra de limbi moderne a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Acțiunile au fost dedicate sărbătorilor de iarnă și s-au desfășurat sub genericul Make a Christmas Wish.  

Potrivit Lilianei Panciuc, asistent universitar la Catedra de limbi moderne, cadrele didactice au încercat să îmbine atmosfera sobră de studii cu elemente festive. Astfel, pe parcursul a două săptămâni, studenților li s-a propus să compună urări și mesaje de felicitare cu care ulterior să împodobească pomul de Crăciun. În acelaşi timp, mediciniștii au participat la concursuri, jocuri, activități interactive ș.a. Spiritul festiv al sărbătorilor de iarnă a fost amplificat și de recitaluri de colinde și cântece tradiționale de iarnă în limbile engleză și franceză.  

IMG-b3d54a88daff15f8de20362e632bef7b-VConcursul interactiv Who wants to be a Millionaire – Christmas Quiz a avut cea mai mare priză la public. Studenții au avut posibilitatea să-și testeze cunoștințele generale despre tradițiile și originea sărbătorilor de iarnă. În activitatea interactivă au fost activ implicate cadre didactice și specialiști ai subdiviziunilor universitare, care studiază limbile engleză și franceză, pentru certificarea cunoștințelor de nivel B2, prin scrierea scrisorilor lui Moș Crăciun și a mesajelor cu urări și felicitări.

Manifestările au fost coordonate de Daniela Eșanu-Dumnazev, şefa Catedrei de limbi moderne, și asistenţii universitari: Viorica Cazac, Olga Tumuruc şi Veronica Voloșciuc.

 


Comentarii