7 medicinişti au devenit bursieri Erasmus Mundus

Publicat: 30.05.2014

 

DSC_0808Un grup de studenţi, rezidenţi şi doctoranzi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” vor efectua stagii de până la 3 ani în universităţile şi instituţiile medicale din Europa. Candidaţii au fost selectaţi printr-un concurs public, în cadrul programului Erasmus Mundus la care Universitatea noastră este parteneră. Astfel, câştigătorii de burse sunt Andrei Eşanu, Igor Usturoi, Maxim Vasian, Victoria Botezatu, Tatiana Pascaru, Tatiana Lupaşco şi Andrei Timotin.

 

Vineri, 30 mai, bursierii au avut o întâlnire cu reprezentanţii Universităţii, Lilian Şaptefraţi, şef secţie Didactică, şi Viorica Macovei, şef secţie Programe de dezvoltare din cadrul Departamentului Relaţii Externe şi Integrare Europeană, care au informat beneficiarii  mediciniştii despre specificul programelor de mobilitate, în special al celor pentru studenţi.

 

DSC_0809Lilian Şaptefraţi a menţionat că unele dintre disciplinele ce se studiază la un anumit an la noi, nu coincid cu aceleaşi perioade de studiu în universităţile din Europa. Drept rezultat, studentul nostru, fiind antrenat într-un program de mobilitate, devine restant la anumite disciplini, la revenire în ţară.  Şeful secţiei a precizat că, în această situaţie, studenţii nu vor repeta anul, ci li se vor stabili un grafic şi orar individual de  susţinere a diferenţelor, care ar putea ţine până în ultimul an de studii.

 

Viorica Macovei a specificat că bursierii Erasmus Mundus vor începe studiile din septembrie 2014, având ca limbă de comunicare şi instruire engleza sau franceza. Cei mai mulţi (2 studenţi şi 2 doctoranzi) vor merge în Toulose, Franţa, doi rezidenţi vor merge la Universitatea din Porto, Portugalia, iar altul la Universitatea din Malmo, Suedia.

 

 

 

 

7 medicinişti au devenit bursieri Erasmus Mundus

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii