Absolvenți USMF ”Nicolae Testemițanu”, promoția 2014

Publicat: 15.06.2014

DSC_1268Absolvenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” au depus, în data de 14 iunie curent, Jurământul lui Hippocrates. La festivitate au participat administraţia Universităţii, oficiali, decani, șefi de catedră, părinţi şi prieteni. 

 

Olga Cerneţchi, prorector pentru asigurarea calităţii şi integrării în învăţământ, a adus felicitări tinerilor medici și farmaciști pentru că s-a încheiat o nouă etapă din  viaţa lor, dar i-a atenţionat că adevăratele examene le vor da faţă în faţă cu pacientul. Totodată, prorectorul le-a amintit că 70 la sută dintre ei au fost înmatriculaţi din localităţile rurale, şi este de datoria lor să se întoarcă acasă, pentru a sta de veghe la sănătatea populației.

 

Cuvinte de încurajare şi poveţe pentru "tinerii colegi“ a adus Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, membru corespondent al AŞM, şef catedră Chirurgie nr. 2. "Voi sunteţi cei care veţi participa la revoluţia tehnologică în medicină” a menţionat profesorul, în contextul în care le vorbea absolvenților despre oportunitățile ce îi așteaptă.

 

Ministrul sănătăţii, Andrei Usatîi, de asemenea le-a urat cât mai multe realizări. Oficialul a ţinut să evidențieze cât de importanţi sunt absolvenţii pentru reformarea sistemului de sănătate, în special acum când, treptat, sunt reconstruite spitalele și centrele de sănătate, cu suportul Uniunii Europene.

 

DSC_1331În timpul ceremoniei, absolvenţii au înmânat flacăra cunoştinţelor colegilor din anul I şi au adus cuvinte de mulţumire profesorilor, părinţilor, dar şi colegilor, alături de care au trăit clipe de neuitat. Saleh Yaacoubi, absolvent al Facultății de Medicină nr. 2, a ţinut un discurs în română, engleză şi arabă, prin care şi-a exprimat recunoştinţa pentru cele învăţate aici:  “USMF “Nicolae Testemiţanu” va rămâne, întotdeauna, pentru noi Alma Mater”.

 

La eveniment au fost prezenţi şi Gheorghe Ghidirim, preşedintele Ligii Medicilor din Republica Moldova, şef catedră Chirurgie nr. 1 “Nicolae Anestiadi”, Mircea Buga, director general, Compania Naţională de Asigurări în Medicină, Arcadie Bregman, oaspete din Israel. Acesta din urmă a muţumit, în numele părinţilor şi rudelor absolvenţilor, pentru munca depusă de comunitatea universitară în formarea tinerilor specialişti medici și farmaciști. Pentru oaspetele din Israel și întreaga sa familie, Universitatea noastră este Alma Mater, dat fiind faptul că atât copiii lui, cât și nepoata, au absolvit această instituție.

 

În acest an, 949 de tineri au absolvit USMF ”Nicolae Testemițanu”,  dintre care 146 de studenţi străini din 11 ţări. Pentru ei a sunat un ultim sunet de clopoţel, care a marcat nu un sfârşit, ci un nou inceput!

 

Evenimentul s-a încheiat cu un recital al formaţiei Catharsis - surpriză din partea administraţiei Universităţii pentru tinerii absolvenţi.

  [nggallery id=117]

 

  

Absolvenți USMF ”Nicolae Testemițanu”, promoția 2014

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii