Academia TB NET 2015

Publicat: 17.01.2015

TBPAN_7_TBnet_În perioada 3-6 mai 2015, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” se va desfășura cea de-a III-a ediție a Academiei TB NET. Simpozionul  științific este o acțiune în cadrul Proiectului REACH-4-Moldova ce presupune abordarea  mai multor subiecte în domeniul tuberculozei în Europa, emergența tuberculozei multidrog rezistentă, tuberculoza la copii, infecțiile cu micobacterii netuberculoase etc.

 

Academia TB NET este organizată pentru persoanele interesate de o carieră în cercetarea tuberculozei, atât tinerii specialiști, cât și cercetătorii. Participanții vor putea face schimb de idei și bune practici în domeniul medicinei respiratorii, fiind ghidați de experți din Germania și Republica Moldova.

 

Anul acesta, la Academia TB NET pot participa studenți, rezidenți, doctoranzi, postdoctoranzi și cadre profesoral-didactice, precum și medici tineri (cu studii finalizate acum 3 ani).

 

Procesul de aplicare este deschis, iar pentru participanții din Republica Moldova sunt oferite 5 poziții, câte una pentru fiecare domeniu: tuberculoza clinică, microbiologie, biologie moleculară, imunologie, epidemiologie și sănătate publică. 

 

Pentru mai multe detalii accesați: http://www.tb-net.org/index.php/tb-net-cats/item/53-tbnet-academy  și vizualizați Programul forumului științific

 

Cererile de participare trebuie expediate, până în data de 21 februarie 2015, pe adresa cehlers@fz-borstel.de. Persoană de contact: Cordula Ehlers,  Birou Academiei TB NET Germania.

 

Proiectul REACH-4-Moldova a fost inițiat în anul 2011, în cadrul unui parteneriat între USMF ”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Universitatea din Lübeck, Germania, și este finanțat de către Serviciul German de Schimb Academic (DAAD-PAGEL).

 

 

Academia TB NET 2015

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii