UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Academicianul Ion Ababii – decorat cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul”

luni, 11 februarie 2019

DSC_9907Academicianul Ion Ababii, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost decorat cu Ordinul Bogdan Întemeietorul – distincția Președinției Republicii Moldova.

Decorația de stat a fost oferită pentru merite deosebite în afirmarea și dezvoltarea statalității Republicii Moldova, pentru contribuție substanțială la instaurarea coeziunii și concordiei în societate și pentru activitate intensă întru promovarea valorilor general-umane.  

  

site vechiAducem felicitări domnului rector Ion Ababii pentru această apreciere, ceea ce este o nouă confirmare a devotamentului, a profesionalismului, a onestității, a responsabilității și a excelenței Domniei Sale atât în domeniul învățământului superior, al științelor și al practicii medicale, cât și în viața publică din Republica Moldova.

Distinse Domnule Rector, Vă exprimăm înaltă recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată, dorindu-Vă multă sănătate, noi forțe și energie creatoare, proiecte grandioase și realizări remarcabile în continuare!

De notat că, pe parcursul activității, rodul muncii rectorului Ion Ababii a fost înalt apreciat cu numeroase distincții, printre care: Ordinul „Prietenia Popoarelor”, „Ordinul Republicii”, titlul onorific „Om Emerit” al Republicii Moldova etc.

În ierarhia ordinelor Republicii Moldova, Ordinul Bogdan Întemeietorul este al treilea după Ordinul Republicii și Ordinul Ştefan cel Mare şi înainte de Ordinul de Onoare.


Comentarii