Acord de colaborare cu Universitatea din Leipzig

Publicat: 17.04.2014

DSC_6621Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” a semnat, miercuri, 16 aprilie 2014, un Acord de colaborare cu  Universitatea din Leipzig, Germania, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din lume. Acordul a fost semnat pentru continuarea colaborării între universităţi, prin identificarea unor noi proiecte şi acțiuni de interes comun. Cu acest prilej, o delegaţie a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din Leipzig, condusă de profesorul Christoph Baerwald, a efectuat o vizită de documentare la USMF “Nicolae Testemiţanu”.

 

Acordul de colaborare prevede promovarea relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Germania în domeniul medicinei, sănătăţii publice, instruirii medicilor şi farmaciştilor, şi de dezvoltare a colaborării în domeniile ştiinţă, asistenţă organizaţională şi administrativă.

 

Ion Ababii, rectorul USMF “Nicolae Testemiţanu” a apreciat experienţa părţii germane ca fiind una exemplară. Reformele şi remanierile de cadre din domeniul sănătăţii, care au loc, în prezent, în Republica Moldova, necesită o susţinere din partea experţilor din Leipzig. Rectorul a menţionat că, la acest moment, pentru Universitatea noastră ar fi util ca experţii germani să-şi împărtăşească experienţa privind elaborarea de curriculum-uri, la diferite discipline, pentru studiile universitare, dar şi cele postuniversitare.

 

Profesorul Christoph Baerwald, a spus că proiectele derulate până în prezent au o continuitate, graţie echipei de specialişti moldoveni, care activează la Institutul Moldova pe lângă Universitatea din Leipzig, Germania. O primă activitate în contextul Acordului respectiv, este organizarea unei şcoli de vară în Germania pentru  specialiştii moldoveni în reumatologie.

 

Colaborarea cu Germania, atât la nivel de ţară, cât şi Universitatea în particular, are o istorie de succes. Mai ales că guvernul german a anunţat, acum câţiva ani, că va susţine în mod prioritar Republica Moldova.

 

[nggallery id=93]

 

 

 

Acord de colaborare cu Universitatea din Leipzig

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii