UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Actualități în stomatologie (Endodonție)

joi, 13 aprilie 2017

[page_visit_counter_md id="21553"]

 

image-0-02-05-fd676a3178e15c9b26d22a01fb944e4550f64dfad8089a3b53b29c840bc7de44-VCatedra de odontologie, parodontologie și patologie orală şi Catedra de stomatologie terapeutică a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au organizat o conferință ştiințifică cu genericul – Actualități în stomatologie (Endodonție).

Evenimentul, care s-a desfășurat în perioada 5-6 aprilie curent, a întrunit invitați speciali din diferite ţări, şi anume: academicianul, prof. Andrei Iliescu, București, România; profesorul universitar Igori Șugailov, președintele Academiei Stomatologiei Inovaționale şi fondatorul Catedrei de anesteziologie și reanimație a Facultății de Educație Continuă în domeniul stomatologiei a Institutului de Medicină și Stomatologie – Nikolai A. Semașko din Moscova, Federația Rusă.

 

Manifestarea a fost deschisă de către președintele Asociației Medicilor Stomatologi din Republica Moldova, profesorul universitar Ion Lupan, iar pe parcursul celor două zile programul a fost prezidat de șeful catedrei Odontologie, parodontologie și patologie orală, profesorul universitar Sergiu Ciobanu.

 

La conferinţă au fost puse în discuție mai multe subiecte cu scopul de a familiariza medicii stomatologi și studenții cu noile metode de diagnostic și tratament endodontic, precum și procedeele de anestezie în stomatologie utilizând tehnologii inovaționale cum ar fi: Bio-laserul, Gentle-Wave (dispozitiv de irigare eficientă și sigură a spațiului endodontic) și sistemul de premedicație pentru procedurile stomatologice, aplicând complexul de sedare cu Xenon și anestezie locală.

 

image-0-02-05-160dad08d99c4be261829ff0e13911a1a51d874a7d5664ada3c276612ccca1c9-VO componentă importantă a acestei reuniuni profesionale a constituit utilizarea tehnologiilor moderne, unde prin intermediul transmisiunii on-line a fost demonstrat un caz clinic de tratament endodontic asistat la microscop, realizat în cadrul Catedrei de stomatologie terapeutică de șeful catedrei,  conf. univ. Valeriu Fala, dr. Dumitru Romaniuc şi asistentul universitar Alexandru Danici.

 

La finalul programului, în cadrul unei mesei rotunde, au fost discutate posibilităţile de colaborare în domeniile de cercetare, educație continuă și doctorat între catedrele și departamentele Institutului de Medicină și Stomatologie N. A. Semașko din Moscova, Facultății de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” și Facultății de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, România.

 

Conferinţa a întrunit peste 180 de persoane: medici stomatologi practicieni, medici rezidenți și studenți din anii III-V ai Facultăţii de Stomatologie. Invitații de onoare și  participanții activi au primit diplome de excelență, iar cei din public – certificate de participare. Manifestarea științifică a fost creditată cu 16 ore de educație medicală dentară.

 

Evenimentul a fost organizat în contextul Anului Nicolae Testemițanu.

 

 


Comentarii