Aderarea la Carta și Codul European pentru Cercetători

Publicat: 11.04.2014

În data de 7 aprilie 2014, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" a aderat la Carta Europeană a Cercetătorilor și Codul de Conduită pentru Recrutarea Cercetătorilor.

 

LogoEuraxessAceste două documente, adoptate de Comisia Europeană acum trei ani, sunt elemente-cheie pentru a face din cercetare un domeniu atractiv, ca parte esențială de stimulare a creșterii economice și de creare a locurilor de muncă. Ele specifică rolurile, responsabilitățile și prerogativele cercetătorilor și angajatorilor. Carta și Codul European conțin 40 de principii și condiții generale, structurate în patru dimensiuni: etică și aspecte profesionale, recrutare, condiții de muncă și de securitate socială, educație şi angajament public.

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” recunoaște importanța acestora și își ia angajamentul să le implementeze, stabilind drept scop crearea unui mediu atractiv pentru cariera cercetătorilor și îmbunătățirea calității activității de cercetare și inovare în domeniul medicinei și farmaceuticii.

 

Anterior, Academia de Științe a Moldovei, Universitatea Academiei de Științe și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și-au luat angajamentul de aplicare a principiilor prevăzute în Carta și Codul European pentru Cercetători.

 

Pentru mai multe detalii accesați: http://www.euraxess.md

Aderarea la Carta și Codul European pentru Cercetători

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii