Atelier handmade - Spune NU violenței! Viața poate fi dulce. Spune NU violenței!

Publicat: 28.11.2016

DSC_8745În data de 25 noiembrie curent, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Departamentul Comunicare și Relații Publice al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat un atelier de creație special pentru Femei, în cadrul căruia au fost confecționate felicitări de Crăciun și Anul Nou. Evenimentul cu genericul Să ne întâlnim. Să vorbim. Să creăm ceva frumos. Fără violență! a avut drept scop solidarizarea femeilor, precum și dezvoltarea abilităților artistice, a îndemânării și a creativității.

La atelier au participat femei atât din cadrul Universității noastre, cât și din afara instituției care au aflat despre eveniment de pe rețele de socializare. Inga Armașu ne-a mărturisit că i-a plăcut tematica atelierului, care este una foarte sensibilă și importantă pentru Femei. „Mie mi-a plăcut ideea și chiar așteptam de mult timp un astfel de eveniment creativ. În mod special, îmi place mesajul - îl susțin cu ambele mâini”.

 

DSC_8750O altă participantă, Alina Luca a subliniat că acțiunea are un mesaj dublu, unul de a stopa violența și altul - de a promova sărbătorile de iarnă și farmecul lor.  „Acest atelier este un bun motiv de a ieși din rutina zilnică și de a crea ceva frumos”, a mai adăugat tânăra.

La finalul atelierului, fiecare Femeie a primit în dar o punguță cu bomboane, cu mesajul: Viața poate fi dulce. Spune Nu violenței! și a fost îndemnată să scrie apeluri antiviolență pe fulgi de hârtie: Femeia este cea mai frumoasă și cea mai puternică ființă de pe pământ. Ea trebuie să fie iubită și respectată. Viața e una, nu tolerați violența! Dacă a făcut-o azi, o va face și mâine! Ești femeie și ai dreptul să trăiești liber, fără violență! Cere ajutor, mobilizează-te, iubește-te. Cu drag, o Femeie. Acestea au fost doar câteva dintre mesajele de încurajare venite din partea participantelor, care ulterior vor fi amenajate pe un panou ca un manifest comun împotriva violenței asupra femeilor.

 

Menționăm că, felicitările confecționate în cadrul atelierului vor fi expediate partenerilor USMF „Nicolae Testemițanu” cu ocazia sărbătorilor de iarnă, promovând în acest fel solidaritatea față de suferințele femeilor și încurajând lupta cu violența.

 [nggallery id=453]

Atelier handmade - Spune NU violenței! Viața poate fi dulce. Spune NU violenței!

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii