UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Autoritățile din California au oferit certificate de recunoaștere USMF „Nicolae Testemițanu”

miercuri, 3 octombrie 2018

DSC_9661Senatul Statului California, SUA, și primăria orașului Los Angeles au oferit Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova certificate de recunoaștere cu prilejul acreditării complete a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California (CDC).

Certificatele au fost înmânate rectorului USMF „Nicolae Testemițanu” de către Josef Mamaliger, preşedintele companiei de recrutare a studenţilor ”University of Moldova” din California, aflat într-o vizită de documentare la instituția noastră, în data de 27 septembrie 2018.

La rândul său, rectorul Ion Ababii a mulțumit autorităților americane pentru gestul nobil și a exprimat gratitudine pentru încredere și susținere în procesul de certificare a Facultății de Stomatologie a universității noastre.   

DSC_9644Reamintim că, în data de 16 mai 2018, Consiliul Dentar din California a votat pentru certificarea completă a Facultății de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. În scopul evaluării, membrii acestui consiliu specializat au vizitat mai multe subdiviziuni, în special cele de profil stomatologic, precum și bazele clinice ale Universității, s-au familiarizat cu toate activitățile desfășurate și au analizat, în detalii, programele și condițiile de instruire oferite de Facultatea de Stomatologie. În procesul de evaluare, un accent deosebit a fost pus pe aplicabilitatea studiilor stomatologice, pe dezvoltarea manoperelor practice și pe interacțiunea student-profesor. Experții americani au avut întruniri separate cu studenții, rezidenții și personalul academic din cadrul facultății, pentru a afla viziunea acestora privind dezvoltarea instituției.

DSC_9670În urma unei anchete riguroase, reprezentanții CDC, au întocmit un raport pe care l-au înaintat Consiliului de Stat de Educație din California pentru aprobare. Doar după analiza raportului de evaluare, Consiliul a putut da unul din cele trei răspunsuri: aprobat, aprobat parțial cu recomandări sau neaprobat. În cazul nostru, Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” a primit aprobare pentru certificare completă.

Reieşind din acest calificativ,  studiile efectuate la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” vor fi recunoscute automat şi în statul american, fără a fi supuse unor probe suplimentare de echivalare.

 


Comentarii