UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Boala ficatului gras non-alcoolic – în atenţia medicilor specialiști

miercuri, 13 iunie 2018

DSC_7316În data de 12 iunie a.c., Disciplina de gastroenterologie din cadrul Departamentului Medicină Internă al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a organizat cursul interdisciplinar Boala ficatului gras non-alcoolic – de la modificarea stilului de viață până la transplant hepatic. Acțiunea a fost dedicată Zilei Internaționale a steatohepatitelor non-alcoolice, marcată pentru prima dată în acest an şi în Republica Moldova.

Prin acest eveniment, organizatorii şi-au dorit să informeze populația din Republica Moldova despre boala ficatului gras non-alcoolic, rolul tratamentului corect al steatohepatitei non-alcoolice, prin implementarea și susținerea programelor social-medicale în strânsă colaborare cu personalul medical.

DSC_7314

Angela Peltec, conferențiar universitar la Disciplina de gastroenterologie, a declarat că anul acesta, pentru prima dată, s-a organizat un eveniment consacrat steatohepatitelor non-alcoolice. „Astăzi desfășurăm cursul intensiv interdisciplinar unde vom analiza evoluția ficatului gras non-alcoolic, iar duminică, 17 iunie, vom desfășura cu mediciniștii un flashmob, în Parcul Central Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, dedicat acestei zile. Scopul acestor acțiuni este de a promova modul sănătos de viață pentru a combate această boală”, a subliniat Angela Peltec.

În cadrul cursului intensiv interdisciplinar s-au abordat subiecte precum: steatohepatita non-alcoolică – impactul datelor noi; obezitatea și steatohepatita – viziuni interdisciplinare; abordări practice în managementul nutrițional în boala ficatului gras non-alcoolic; particularități în chirurgia post-bariatrică ș.a.

La eveniment au participat medici gastroenterologi, cardiologi, endocrinologi, medici interniști, medici de familie, medici endoscopiști, chirurgi ș.a.

 


Comentarii