Burse de Merit pentru opt mediciniști

Publicat: 12.03.2016

DSC_4362Opt studenți și rezidenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au fost premiați cu Burse de Merit 2015. Premianții noștri sunt: Veronica Gîscă, Serghei Covanțev, Maria-Victoria Racu, Dumitru Chelban, Anastasia Babileva, Constantin Nedelea, Irina Sirițanu, Corina Șcerbatiuc-Condur. În acest an, Universitatea noastră se clasează pe locul III în topul instituțiilor de învățământ superior cu cei mai mulți bursieri.

 

Concursul Burse de Merit a ajuns la cea de-a XX-a ediție și vine să motiveze cei mai buni studenți pentru performanțe academice, precum și pentru participare activă în cercetare și în alte activități extra-curriculare. La ceremonia festivă, care s-a desfășurat în data de 11 martie curent, au participat înalți demnitari de stat, rectori, prorectori, directori de companii, conducători de instituții guvernamentale și neguvernamentale, cadre profesoral-didactice, studenți, rezidenți și alți invitați.

 

DSC_4381Prezent la eveniment, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Octavian Calmîc, ministru al economiei, a îndemnat câștigătorii să-și implementeze ideile în practică și să se realizeze aici în Republica Moldova, contribuind astfel la dezvoltarea și prosperarea ei. „Avem una dintre cele mai bune platforme de IT sau de comunicare, țara noastră este printre primele 10 în lume la capitolul progres în domeniul tehnologiei informaționale. Astfel, aveți toate instrumentele necesare pentru a aplica cunoștințele voastre în diverse domenii”, a spus oficialul.

 

Menționăm că, din cei 265 de studenți de la 19 instituții de învățământ superior din țară, care au depus dosarele pentru a participa la ediția din 2015 a concursului, 37 au constituit mediciniști. Într-un final, au fost selectați 50 de premianți de la 10 universități. Aceștia au beneficiat de Burse de Merit în valoare de 12 mii de lei fiecare. Învingătorii au fost selectați de o comisie independentă de experți, constituită din reprezentanți ai comunității academice.

 

DSC_4468„Bursa de Merit reprezintă o onoare, emoții și o încurajare pentru cei 6 ani de studii. Este ca un trofeu de recunoaștere a străduinței și a muncii depuse în această perioadă”, ne-a declarat rezidenta Irina Sirițanu.

 

Serghei  Covanțev, student în anul V la Facultatea de Medicină nr. 1, s-a pregătit pentru acest concurs timp de cinci ani. A participat la diferite conferințe științifice, seminare, a făcut voluntariat și a scris mai multe articole științifice. Tănărul va cheltui banii primiți drept premiu în pregătirea sa profesională, pe care o consideră cea mai bună investiție.

 

Competiția Burse de Merit este organizată anual de Centrul de Informații Universitare, în parteneriat cu BC „Moldova Agroindbank” SA și compania Orange Moldova. Ediția jubiliară din acest an a întrunit și câștigătorii din alți ani. Până în prezent, de astfel de burse au beneficiat 1280 de tineri.

 

În numele întregii comunități universitare, le aducem felicitări și urări de bine și sănătate premianților, dorindu-le mari performanțe în viitor.   

 [nggallery id=337] 

Burse de Merit pentru opt mediciniști

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii