Campania - O jucărie aduce bucurie!

Publicat: 06.04.2017

[page_visit_counter_md id="21266"]

 

DSC_2629În data de 6 aprilie, în ajun de Ziua Mondială a Sănătății, Departamentul Comunicare și Relații Publice al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, împreună cu reprezentanții Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, au mers la copiii instituţionalizaţi în Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă din Chișinău şi au dăruit jucăriile colectate în cadrul Campaniei O jucărie aduce bucurie!.

 

Pentru început, mediciniştii au făcut cunoştinţă cu copiii, după care le-au împărţit darurile, iar micuții, în schimb, le-au recitat poezii și s-au împărtășit cu preferințele lor. Copii au primit jocuri educative şi interactive, rechizite, jucării pentru stimularea dezvoltării lor fizice, cognitive și a celei psiho-emoționale.

 

DSC_2722Studenții au organizat pentru micuți mai multe jocuri distractive: Podul de piatră, Baba oarbă, bowling, Motănelul, Cartoful fierbinte ş.a. Copiii au fost foarte veseli, entuziasmaţi, energici şi fericiţi.

 

În Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă sunt plasați cca 120 de copii, cu vârsta de la 0-6 ani, rămaşi definitiv sau temporar fără îngrijire părintească. Ana Cernovischi, educatoare, activează de un an în cadrul instituţiei şi ne-a relatat care este programul zilei al copiilor: înviorarea, dejunul, urmează jocurile și activitățile, gustarea, plimbarea, prânzul și somnul. Când pleacă pentru câteva zile, ea revine cu drag la serviciu, deoarece le duce dorul și le simte lipsa. Noaptea copiii sunt vegheaţi de surori medicale şi infirmiere. De asemenea, pe lângă îngrijire, aici copiilor li se oferă tratament, cure de reabilitare, Centrul fiind dotat cu săli de proceduri, fizioterapie, piscină etc.   

 

DSC_2636Campania O jucărie aduce bucurie! s-a desfăşurat în perioada 1-31 martie curent, în cadrul căreia au fost colectate aproximativ 100 de jucării, iar  din contribuţiile financiare în sumă de 2642 de lei au fost procurate jucării, jocuri educative, puzzle-uri, constructoare, jocuri de logică  și rechizite (creioane colorate, carioci, acuarele, albume, cărți de colorat, plastiline, hârtie colorată, foarfece, caiete, carnete ș.a.), reieșind din necesitățile instituției.

 

Ediția din acest an a campaniei este dedicată distinsului savat și profesor - Nicolae Testemițanu, care iubea mult copiii și obișnuia să meargă des la casele de copii, să le ducă daruri și să stea de vorbă cu acești micuți lipsiți de atenția și afecțiunea familiei. Domnia Sa îi lua în brațe pe fiecare, îi așeza pe genunchi și îi asculta cu atenție mângâindu-i pe creștete.

 

Acţiunea a fost organizată în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual în data de 7 aprilie și se înscrie în șirul evenimentelor consacrate Anului Nicolae Testemițanu.

 

Aducem mulțumiri membrilor comunității universitare pentru receptivitate și solidaritate, în special dorim să menționăm contribuția: Catedrei de chirurgie generală-semiologie nr. 3, Departamentului Audit Intern, a lui Serghei Suman, Igor Cemortan, Mohammed Rameesh, Virginia Șalaru, Cătălina Lupu, Andriana Postolachi, Olga Roman, Tamara Lozova, Elena Popescu, Tudor Ababii, Ion Isac, Ghenadie Popa, Natalia Florea, Dina Buliga.

 

Campania O jucărie aduce bucurie! se află la cea de-a doua ediție. În anul 2015 comunitatea universitară a adus în dar jucării copiilor internați la Institutul Oncologic din capitală.

 

[nggallery id=516]

Campania - O jucărie aduce bucurie!

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii