Campionatul universitar la volei feminin

Publicat: 16.04.2014

 

DSC_6491Campionatul universitar la volei feminin se desfăşoară zilele acestea în capitală. Competiţia, organizată sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, şi Federației Sportului Universitar (FSU), se dă între 10 echipe universitare. Campionatul se desfăşoară în Complexul Sportiv Universitar de la Mălina Mică. La inaugurarea evenimentului a participat Leonid Bujor, președintele FSU, şi Aurelia Salicov, reprezentant sponsor turneu, care au exprimat gratitudine administraţiei Universităţii pentru ospitalitate şi condiții excelente de desfășurare a întrecerilor sportive.

 

Echipele participante au fost divizate în 2 grupe:

 

A

Universitatea Agrară de Stat (UASM)

Universitatea Tehnică din Moldova (UTM)

Institutul de Relații Internaționale din Moldova (IRIM)

Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM)

Universitatea de Stat din Moldova (USM)

 

B

Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne (AMAI)

Academia Militară a Forțelor Armate (AMFA)

Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM)

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS)

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF)

 

Cea mai bună evoluție din grupa A, după 2 zile de concurs, are ASEM, care a obținut 2 victorii în fața echipelor UTM și USM, repurtate într-o luptă aprigă, încheiate cu același scor 3-2. Cea de a doua clasată, care va juca în faza finală, va fi desemnată în meciul USMF - AMAI. Voleibaliștii mediciniști au, deocamdată, 2 câștiguri și o pierdere, păstrând șanse la calificare.

 

Grupa B este dominată clar de echipa USEFS, alcătuită, în majoritate, din sportivi, care fac parte din selecționata țării. Ea a învins ușor formațiile AMAI, UCCM și USMF. A doua formație care se va califica în faza decisivă va fi cunoscută în urma disputării partidei USMF – AMAI.

 

Așadar, campionatul ajunge la faza hotărâtoare. Meciurile pentru locurile premiante sunt programate pentru data de 17 aprilie. Cu începere de la ora 11:00 se va disputa partida pentru locul III, iar la ora 12:30 – meciul pentru locul I.

  [nggallery id=92]

 

 

Campionatul universitar la volei feminin

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii