UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Cercetătorii USMF „Nicolae Testemițanu” au obținut Premii Speciale la Salonul Internațional „Inventica 2018”

luni, 9 iulie 2018

DSC_8235În perioada 27-29 iunie 2018 s-a desfășurat cea de-a XXII-a ediție a Salonului Internațional Inventica 2018 sub egida Institutului Național de Inventică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi ” din Iași, România.

Reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova – cercetătorii științifici Vitalie Cobzac, Laboratorul de inginerie tisulară și culturi celulare și Valeriana Pantea, Laboratorul de biochimie, au participat la Salon cu invenții din ultimii 5 ani din domeniul ingineriei tisulare, biochimiei, gastroenterologiei, stomatologiei, farmacologiei, chirurgiei septice și chirurgiei plastice și reconstructive.

DSC_8224Performanțele științifice ale inventatorilor USMF „Nicolae Testemițanu” au fost apreciate cu două Premii Speciale oferite de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și ICECHIM, București, 18 Medalii de Aur și 26 de Diplome de Excelență, iar palmaresul instituției a fost suplinit cu Premiul Special acordat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

În data de 5 iulie curent, prorectorul pentru activitate științifică Gheorghe Rojnoveanu a înmânat oficial premianților distincțiile obținute la Salonul Internațional Inventica 2018 și le-a adus mulțumiri inventatorilor pentru spiritul creativ, aportul în creșterea vizibilității instituției pe plan internațional și diseminarea rezultatelor științifice ale cercetătorilor.

DSC_8176Totodată, cei mai activi inventatori și raționalizatori au fost menționați cu Diplome de Excelență, conform Ordinul rectorului USMF „Nicolae Testemițanu”, cu ocazia Zilei Inventatorilor și Raționalizatorilor, care tradițional este marcată în ultima sâmbătă a lunii iunie.

La Salon au fost prezentate peste 530 de invenții ale inventatorilor din România, Republica Moldova, SUA, Polonia, Malaezia, Canada, Rusia și Egipt.

 


Comentarii