Concurs de postere și eseuri dedicate lui Nicolae Testemițanu

Publicat: 19.05.2017

DSC_4351În data de 18 mai curent, Catedra de limbi moderne a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, secțiunea engleză, a premiat învingătorii concursului de eseuri și postere în limba engleză Nicolae Testemitanu, a life full of sacrifice, commitment and devotion.

 

Evenimentul a fost deschis de asistentul universitar Liliana Panciuc, care a menționat că manifestarea a fost consacrată celui care a pus bazele medicinei în țara noastră - Nicolae Testemițanu.

 

La concursul de eseuri au participat mediciniști din primul an de studii şi potrivit deciziei juriului, pe locul I s-a clasat studenta Oana-Simina Iaconi, Sănătate Publică, locul II - Dan Zagnat, Facultatea de Stomatologie, iar locul III a fost ocupat de Camelia Ciorescu, Facultatea de Medicină nr. 1.

 

La concursul de postere - The master is gone, but his masterpiece is eternal, locul I l-a obţinut Olga Melinciuc, Facultatea de Medicină nr. 1, locul II - Nadejda Șutchevici, Facultatea de Stomatologie, iar pe locul III s-au clasat studenții de la Facultatea de Medicină nr. 1, și anume: Sanda Cernomaz, Mariana Covali și Ion Moisei.

 

DSC_4422Plini de emoții, tinerii au răsfoit file din viața și activitatea lui Nicolae Testemițanu, dedicându-i cântece, poezii, scrisori și postere. Oana-Simina Iaconi, una dintre premiante, ne-a mărturisit că prin participarea sa la acest concurs a dorit să-și arate gratitudinea și fascinația față de această personalitate deosebită. „Mesajul meu a fost unul simplu - Domnul Nicolae Testemițanu merită onoarea unui Om de înaltă erudiție și a unui Om care a schimbat mersul istoriei”, a adăugat tânăra.

 

„Am vrut să exprim mulțumirea tinerilor studenți pentru munca titanică a maestrului Nicolae Testemițanu”, ne-a relatat o altă câștigătoare - Camelia Ciorescu.

 

Medicinista Olga Melinciuc ne-a mărturisit că prin posterul realizat, și-a dorit să evidențieze importanța și valoarea marelui reformator. „Patriotismul, cunoștințele și întregul suflet al lui Nicolae Testemițanu reprezintă valorile pe care noi, norocoșii, le-am moștenit. Acest poster este puținul pe care-l pot face pentru a-mi exprima respectul”.

 

„Viața umană este inutilă atât timp, cât nu luăm măsuri întru a ne asigura că memoria despre noi rămâne adânc gravată în memoria semenilor noștri, la fel cum moștenirea lăsată de Nicolae Testemițanu arde în pieptul fiecărui student al Universității noastre”, ne-a relatat studentul Dan Zagnat.

 

Pe lângă Diplomele de participare, menționăm că ocupanții primului loc au primit câte o brățară fitness fitbit de la Agenția Universitară a Francofoniei, iar cei clasaţi pe locul II și III - câte un stick.

 

Pentru a vedea materialele realizate de studenții noștri, vă invităm să accesați videoul și galeria de fotografii.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nPakQyGAXqg&feature=youtu.be

[nggallery id=540]

 

 

 

Concurs de postere și eseuri dedicate lui Nicolae Testemițanu

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii