Conferința internațională de pediatrie

Publicat: 18.09.2017

21684557_1658609290877804_1913172073_oÎn zilele de 15 și 16 septembrie curent, la Chișinău s-a desfășurat Conferința internațională de pediatrie – eveniment dedicat Anului Nicolae Testemițanu. Activitatea a fost organizată de Departamentul Pediatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Societatea de Pediatrie din Republica Moldova şi Societatea Română de Pediatrie. În cadrul manifestării, oaspeții din România i-au conferit profesorului universitar Ninel Revenco, director al Departamentului de Pediatrie, titlul de membru de onoare al Societății Române de Pediatrie.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte referitoare la pediatria generală și subspecialitățile pediatrice, cum ar fi: gastroenterologia, epidemiologia, imunoprofilaxia, reumatologia, hematologia și oncologia, alergologia și imunologia, bolile de nutriție și metabolism, diabetul, neurologia, cardiologia, pneumologia, urgențele, chirurgia pediatrică, chirurgia reconstructivă ş.a.

DSC_0207Astfel, specialiștii internaționali au prezentat mai multe lucrări care au elucidat: gastritele la copii; vaccinarea copiilor în România – aspecte etice, realități și controverse; vaccinarea în AJI: pro și contra; sindromul de hipoglicemie la copilul de vârstă fragedă; complicațiile malformațiilor cardiace congenitale, care au fost ilustrate prin cazurile întâlnite în spitalele din Cluj-Napoca.

La conferință au participat invitați de la Universitatea de Medicină și Farmacie „G. T. Popa” din Iaşi, Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, România, și de la Grupul Spitalicesc ACIBADEM din Turcia, precum şi medici pediatri, doctoranzi, rezidenţi şi secundari clinici din ţara noastră.

 [nggallery id=596] 

Conferința internațională de pediatrie

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii