UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Conferință științifică privind farmacologia clinică a medicamentelor

vineri, 14 septembrie 2018

DSC_8977

 

Afecțiunile sistemului endocrin și dereglările  metabolice, farmacoterapia, utilizarea rațională a medicamentelor şi  importanța acestora sunt unele dintre aspectele abordate de către farmacologi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” în cadrul conferinței științifico-practice „Farmacologia clinică a medicamentelor utilizate în afecțiunile sistemului endocrin și dereglărilor metabolice”.

DSC_8969

 

La deschidere, profesorul Victor Ghicavîi, șeful Catedrei de farmacologie și farmacologie clinică, a menționat că scopul acestor întruniri este de a familiariza societatea cu reformele actuale în domeniul medicamentului și în sistemul de sănătate, inclusiv farmacoterapia rațională și inofensivă. „Printre medicamentele moderne, un loc important îl dețin și substanțele participante la procesul metabolizării, contribuind la normalizarea stărilor patologice”, a accentuat profesorul Ghicavîi.

 

DSC_8972Lorina Vudu, șefa Catedrei de endocrinologie a USMF „Nicolae Testemițanu”, prezentă la eveniment, a declarat că astfel de conferințe sunt binevenite atât pentru studenți, cât și pentru medici. „Cu regret, diabetul zaharat este o boală cu incidenţa în continuă creştere în întreaga lume, iar tratamentul acestei maladii trebuie să fie personalizat”, a menţionat Lorina Vudu.

Printre temele discutate în cadrul conferinței au fost: Medicamentele în tratamentele diabetului zaharat și a complicațiilor acestuia; Particularitățile terapiei glucocorticoide. Tratamentul de substituție în insuficiența suprarenală; Glanda tiroidă și varietățile de modificare a funcției hormonale ș.a.

La eveniment au participat cadre didactice, studenți, medici-rezidenţi și studenţi-doctoranzi, care au venit să-și îmbogățească cunoștințele despre viitoarea profesie și să afle noutățile din domeniu.

DSC_8982Conferința științifico-practică a avut loc joi, 13 septembrie 2018, în cadrul Zilelor Sănătății, care se desfăşoară la expoziția internaţională specializată în echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologie „Moldmedizin & Molddent”, ediţia a XXIV-a.


Comentarii