Corpul profesional USMF „Nicolae Testemiţanu” al Colegiului Medicilor din Republica Moldova

Publicat: 11.05.2015

DSC_7906Comunitatea medicală a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în ședința din 6 mai curent, şi-a constituit Corpul profesional al Colegiului Medicilor din Republica Moldova.

 

Ședința a fost prezidată de către academicianul Gheorghe Ghidirim, care a declarat că constituirea acestui organ profesional a devenit un imperativ al timpului deoarece „în ultima perioadă, ramura medicinei este supusă unor atacuri, iar în aceste condiţii doar Colegiul Medicilor poate întreprinde acţiuni oficiale în apărarea medicilor”.

 

În cadrul ședinței de constituire, prin vot secret, a fost ales Consiliul Corpului profesional, pe un termen de patru ani: preşedinte - Andrei Pădure, șef catedră, Medicina legală, doctor habilitat în științe medicale, vicepreşedinte - Oleg Galbur, şef departament, Resurse Umane, doctor în științe medicale, secretar - Lilia Lupu, şef secţie, Sănătate studenţi și rezidenţi a Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară.

 

Andrei Pădure, preşedintele ales al Corpului profesional USMF „Nicolae Testemiţanu”, a mulţumit comunităţii medicale universitare pentru mandatul de încredere acordat, menţionând că, pe perioada activităţii sale, „va depune tot efortul pentru a reprezenta potenţialul intelectual, profesional şi uman al echipei USMF „Nicolae Testemiţanu””.

 

Odată fiind aleasă echipa de conducere, aceasta își va organiza activitățile pentru a asigura continuitatea procesului de aderare a medicilor la Corpul profesional al USMF „Nicolae Testemițanu” și diseminarea informației relevante în acest sens. Ulterior, Corpul profesional USMF „Nicolae Testemițanu” va delega un anumit număr de persoane pentru participare la Adunarea generală a Colegiului Medicilor și în organele centrale de conducere ale acestuia.

[nggallery id=249]

Corpul profesional USMF „Nicolae Testemiţanu” al Colegiului Medicilor din Republica Moldova

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii