UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Expoziţia internaţională „Moldmedizin & Molddent”

vineri, 7 septembrie 2018

PrintÎn perioada 12-14 septembrie 2018, la Chişinău, se va desfășura Expoziţia internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologie – „Moldmedizin & Molddent”, ediţia a XXIV-a, organizată în cadrul Zilelor Sănătății.

Programul expoziţiei include: congrese de nivel naţional şi internaţional, conferințe științifico-practice, platforme de discuţie şi proiecte medicale precum Med Clinic, Med Beauty, Med Tourism, Eco Târg. De asemenea, vor fi organizate un şir de acțiuni orientate spre promovarea unui stil de viață sănătos, alimentație armonioasă și diverse activități sportive. Astfel, la standul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor fi organizate  mai multe prezentări conform unui orar prestabilit. Totodată, pe durata evenimentului, participanții vor avea posibilitatea să facă o serie de investigații medicale.

De notat că, în cadrul expoziției, se vor desfăşura și evenimente științifice, printre care conferinţa ştiinţifico-practică cu titlul Farmacologia clinică a medicamentelor utilizate în afecţiunile sistemului endocrin şi a dereglărilior metabolice, organizată de Catedra de farmacologie și farmacologie clinică a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Pentru eveniment sunt planificate 11 rapoarte privind particularitățile farmacodinamice, farmacocinetice și farmacogenetice a diverselor grupe farmacologice.

„Moldmedizin & Molddent” este cel mai important forum în domeniul sănătății în Moldova, care stimulează dezvoltarea pieței interne de bunuri și servicii medicale. De această dată vor fi propuse oferte şi servicii în diverse domenii: tehnologii informaţionale în medicină, oftalmologie, stomatologie; mijloace igienice și sanitare; mijloace pentru acordarea serviciilor de urgenţă; utilaj medical; medicină de laborator; medicină estetică; medicină de recuperare; sănătatea mamei și a copilului ş.a.

La expoziție sunt așteptate să participe cca 80 de companii din 10 țări: Republica Moldova, România, Ucraina, Belarus, Rusia, Ungaria, Cehia, Italia, SUA și China.


Comentarii