UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Felicitări cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului!

vineri, 16 iunie 2017

dddddd-600x600Stimaţi medici şi farmacişti,

dragi colegi și prieteni,

17 iunie – Ziua Medicului şi a Farmacistului este una semnificativă atât pentru cei care activează în domeniul sănătății, dar şi pentru întreaga societate. Dorim să-i felicităm pe toţi cei care şi-au asumat misiunea și responsabilitatea de a sluji cu devotament și credință acestei umane și frumoase profesii.

Majoritatea absolută a oamenilor în halate albe îşi onorează cu cinste și multă măiestrie profesională obligațiile de serviciu, muncind cu jertfire de sine și ghidându-se, în activitatea de zi cu zi, de responsabilitatea supremă fixată în Jurământul lui Hippocrate. Lucrătorii medicali sunt cei care aduc bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranţă suferindului, tratează boala şi sufletul, în baza simplei chemări a inimii.

Cu ocazia zilei profesionale, adresăm sincere felicitări tuturor angajaților din sistemul național de sănătate, cuvinte de mulţumire şi recunoştinţă pentru munca nobilă, realizată cu dăruire întru prosperarea și fortificarea sănătății publice din țară.

Alma Mater, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă urează multă sănătate și noi performanțe în cariera profesională și în viața personală. Să nu uitaţi niciodată de nobleţea ce o poartă această meserie şi de jurământul de a respecta etica și deontologia medicală pentru a fi integri și competenți în exercitarea profesiei alese.

La mulți ani!

 Cu mult respect,

 

Ion Ababii, rector al USMF „Nicolae Testemițanu”,

dr. hab. șt. med., profesor universitar,

academician al AȘM


Comentarii