Fortificarea relațiilor de colaborare cu Spitalul Universitar din Tartu

Publicat: 13.04.2017

[page_visit_counter_md id="21475"]

 

DSC_3107Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost vizitată în data de 11 aprilie curent de directorul Spitalului Universitar din Tartu, Estonia, profesorul Urmas Siigur,  însoțit de alți doi asistenți.

 

Reprezentanții celor două instituții au vorbit despre posibilitățile de cooperare în diverse domenii, precum: mobilitatea academică, schimbul de bune practici și metode moderne de instruire medicală, dar în special despre suportul pe care l-ar putea acorda experții estonieni în construirea unui spital similar și la USMF „Nicolae Testemițanu”.

 

Rectorul Ion Ababii a menționat că partenerii din Estonia sunt un model pentru noi, deoarece sunt perfecționiști în tot ceea ce fac, și a propus de a dezvolta relaţiile de colaborare. Rectorul a reamintit și despre conlucrarea pe segmentul medicinei sportive, care reprezintă un succes în cooperarea moldo-estoniană.

 

DSC_3133La rândul său, prof. Urmas Siigur s-a arătat deschis pentru orice inițiativă din partea Universității noastre și a sugerat administrației să înainteze o listă de activități prioritare pentru viitoarea colaborare.

 

Aceasta este ultima vizită întreprinsă de estonieni în cadrului proiectului Fortificarea capacităților umane și schimbul de experiență în controlul infecțiilor nosocomiale, care a fost lansat acum doi ani printr-un parteneriat dintre USMF „Nicolae Testemițanu”, Spitalul Universitar din Tartu și Institutul de Medicină Urgentă.

 

Pe perioada desfășurării proiectului mai mulți specialiști de la catedrele de Boli infecțioase și Microbiologie ale USMF „Nicolae Testemițanu”, dar și din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, au efectuat mai multe vizite pentru schimb de experiență la Spitalul Universitar din Tartu, unde au avut posibilitatea de a participa la diverse instruiri și de a cunoaște metodele contemporane de monitorizare și de control al infecțiilor nosocomiale.

[nggallery id=522]

 Fortificarea relațiilor de colaborare cu Spitalul Universitar din Tartu

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii