Inaugurarea Expoziţiei internaţionale „MoldMedizin&MoldDent”

Publicat: 13.09.2017

3Astăzi a fost deschisă Expoziţia internaţională specializată de echipamente medicale, preparate farmaceutice şi stomatologice „MoldMedizin&MoldDent”, care a ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie. Evenimentul are drept scop asigurarea instituțiilor medicale din țară cu echipament medical performant și familiarizarea medicilor cu tehnici moderne de diagnostic și tratament.


Ceremonia oficială a fost inaugurată de Valentina Buliga, președintele Comisiei parlamentare Protecție socială, sănătate și familie, care a venit cu un mesaj de mulțumire în adresa organizatorilor și participanților pentru desfășurarea unui eveniment de o asemenea amploare pentru sistemul medical și farmaceutic   din țara noastră, care în opinia deputatei este o platformă de cunoaștere, de promovare, schimb de experiență și consolidare a cunoștințelor între cei care profesează profesia de medic, cei care produc medicamente, și cei care elaborează noile tehnologii medicale. „Vă mulțumesc dragi medici și farmaciști, și oameni de afaceri pentru că ați ales anume acest domeniu, un domeniu deloc ușor, unde calitatea actului medical și farmaceutic este satisfacția pacientului, iar în noua calitate sunt gata să folosim orice prilej să discutăm, să abordăm, să luptăm pentru noi idei ca sănătatea populaţiei din Republica Moldova să fie cea mai de preţ valoare la care contribuim fiecare dintre noi”, a adăugat deputata Valentina Buliga.

DSC_9712Cu un mesaj de felicitare în adresa participanților la expoziție a venit și Liliana Iașan, viceministrul sănătății, muncii și protecției sociale, care a menționat că, anul acesta, instituția pe care o reprezintă promovează un mod de viață sănătos în cadrul Zilelor Sănătății, desfășurate concomitent cu expoziția. Totodată, viceministra a remarcat numărul în creștere a participanților internaționali, ceea ce-i dă o pondere și mai mare evenimentului prin schimbul de bune practici în medicină, farmacie și de noi tehnologii medicale.

Tot astăzi, în cadrul expoziției internaționale s-a desfășurat conferința științifico-practică comemorativă Nicolae Testemițanu - personalitate notorie cu aptitudini manageriale deosebite, savant și pedagog prin vocație, patriot și mare iubitor de neam, organizată de Catedra de medicină socială și management sanitar Nicolae Testemițanu a Universității noastre, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la care au participat oficiali de stat, reprezentanți ai administrației USMF „Nicolae Testemițanu”, academicieni, cadre profesoral-didactice, manageri de instituții medicale, medici, tineri specialiști, studenți,  rude ale marelui savant și organizator al ocrotirii sănătății Testemițanu.

DSC_9713Pe parcursul zilei au fost organizate mai multe conferințe științifico-practice, unde au fost discutate diverse proiecte legate de medicină, stomatologie, farmacie. Programul a inclus și acțiuni orientate spre promovarea unui stil de viață sănătos, alimentația sănătoasă și diverse activități sportive, iar unii participanți au avut posibilitatea să facă o serie de consultații și investigații medicale la standul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

Expoziția internațională specializată cuprinde așa tematici precum: Sănătatea mamei și a copilului, Tehnologii informaționale în medicină, Oftalmologie, Stomatologie, Mijloace igienice și sanitare, Mijloace pentru acordarea serviciilor de urgenţă, Servicii medicale, Pharma, Utilaj medical, Medicina de laborator, Medicina estetică, Medicina de recuperare ş.a.

DSC_9896La forum participă peste 80 de invitaţi din Belarus, Bulgaria,  România, Rusia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova ș.a.

Evenimentul este organizat de Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” S.A., cu suportul al Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova şi al asociaţiilor profesionale medicale din republică, și se va desfășura până în data de 16 septembrie 2017.

  [nggallery id=589]

Inaugurarea Expoziţiei internaţionale „MoldMedizin&MoldDent”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii