Infecțiile virale acute ale organelor respiratorii la copii

Publicat: 30.10.2014

DSC_9143Infecțiile virale acute ale organelor respiratorii și bronhopulmonare la copii au constituit  subiectul discuțiilor între medici pediatri, otorinolaringologi, pulmonologi și medici de familie din capitală, care s-a întrunit, în data de 30 octombrie curent, în cadrul unui seminar tematic. Invitatul special al conferinței științifice a fost Tatiana Garascenco, dr. hab. șt. med., reprezentant al Centrului științifico-clinic de otorinolaringologie din Federația Rusă.

 

Medicul otorinolaringolog rus a atenționat că tabloul infecțiilor virale care afectează, în special, organele respiratorii la copii este modificat și necesită o abordare mai complexă și polivalentă din partea medicilor specialiști de mai multe profiluri. Tratamentul  acestor afecțiuni, de multe ori, presupune atât intervenții chirurgicale, cât și terapii medicamentoase. ”În lume există numeroși viruși care se transmit pe cale aerogenă, cel mai frecvent întâlnit fiind cel gripal, mai nou - Ebola”, a spus expertul din Rusia. O soluție a acestei probleme ar fi imunizarea populației, însă, deocamdată, nu există un vaccin polivalent în acest sens. ”În Rusia, în curând, va fi lansat un vaccin împotriva a 7 viruși, iar imunizarea este necesară, pentru că aceste infecții atacă, preponderent, copiii cu vârste cuprinse între 0-4 ani, 5-9 ani etc.”, a spus Tatiana Garascenco.

 

DSC_9125Despre infecțiile bronhopulmonare la copii, determinate de virusuri,  a vorbit auditoriului, în cadrul aceleiași conferințe,  Svetlana Șciuca, director Clinica de pneumologie pediatrică a USMF ”Nicolae Testemițanu”,  dr. hab. șt. med.

 

Seminarul tematic în domeniul infecțiilor virale acute ale organelor respiratorii la copii a fost organizat de Catedra de otorinolaringologie a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, Clinica de pulmonologie a Institutului Mamei și Copilului și Asociaţia științifico-practică de Otorinolaringologie din Republica Moldova.

 

  [nggallery id=175]

Infecțiile virale acute ale organelor respiratorii la copii

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii