Învingătorii concursului de eseuri dedicat Zilei Europei

Publicat: 20.05.2015

DSC_8388În data de 19 mai 2015, concursul de eseuri dedicat Zilei Europei și-a desemnat câștigătorii.  Tradițional, concursul a fost organizat de Biblioteca Ştiinţifică Medicală (BȘM), Centrul de Informare Europeană și Catedra de filosofie și bioetică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

 

Maria-Victoria Racu, Violeta Cernei și Galina Grachila sunt deținătoarele primelor locuri ale acestui concurs, lucrările lor evidențiindu-se atât prin profunzimea argumentelor, cât și prin claritatea exprimării. Două premii speciale au fost oferite Liviei Țapu și lui Igor Plămădeală pentru creativitate și, respectiv, originalitate în abordarea subiectului.

 

Potrivit lui Vitalie Ojovanu, șef catedră Filosofie și bioetică, pentru mențiune au fost selectate 16 cele mai bune eseuri, iar procedura a fost una destul de dificilă. Mediciniștii au scris cu mult interes și profesionalism despre Uniunea Europeană și rolul acesteia în lume. ”Anul acesta, am analizat numeroase eseuri, unele mai informative, altele mai artistice - toate, însă, au corespuns cerințelor pentru concurs”, a mai adăugat șeful de catedră.

 

Liubovi Karnaeva, director BȘM, a menționat că participanții s-au dovedit a fi foare receptivi și au demonstrat cunoștințe, abilități de scriere, talent și originalitate în descrierea subiectelor propuse.

 

Lilian Șaptefrați, șef Departamentul Didactic, a accentuat că ”doar prin insistența, munca și dorința tinerilor noștri vom ajunge în familia europeană, unde suntem geografic și acolo este locul nostru. Iată de ce, astfel de activități, organizate de Biblioteca Universității și Catedra de filosofie și bioetică, sunt foarte importante în acest sens”.

 

Concursul de eseuri organizat de BȘM, în contextul Zilei Europei, a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediție. Potrivit unei decizii a Comisiei Europene, anul 2015 a fost declarat „Anul european al dezvoltării: lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”. Toţi participanții la concurs au primit diplome şi cadouri simbolice din partea organizatorilor.

 [nggallery id=252]

Învingătorii concursului de eseuri dedicat Zilei Europei

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii