”Învingătorii nu renunță, iar cei care renunță, nu ajung învingători”

Publicat: 02.09.2014

DSC_3820Concursul Vreau sa fiu student la USMF „Nicolae Testemițanu”, organizat de Secția relații publice a Serviciului comunicare și relații publice pe pagina de Facebook a Universității (www.facebook.com/usmf.md), și-a desemnat învingătorii. Astfel, câștigătoarea concursului a devenit Virginia Vrânceanu cu peste 2 000 de Like-uri, adunate în mai puțin de 2 săptămâni de participare. Ana Rabacu a obținut cca 1 400 Like-uri, plasându-se pe locul II, iar Natalia Peredelcu și Victoria Ciorici, de asemenea, se numără printre premianți, chiar dacă au acumulat doar 191 de Like-uri și respectiv 100 Like-uri.

 

„A fost un concurs foarte simplu, cu cele mai simple reguli de participare”, au apreciat participanții. Deoarece, comparativ cu alte acțiuni de acest gen, ”a trebuit doar să pozăm în fața bannerului Universității și să rugăm prietenii să ne aprecieze și să distribuie, în acest fel să ne susțină”, a  spus Natalia Peredelcu.   

 

La finele săptămânii trecute, participantele și-au ridicat premiile, care au fost câteva obiecte marca USMF (mape, carnete, pixuri, tricouri, căni termos, stick ș.a.), dar și câte un magnet cu poza din concurs, surpriza promisă inițial. Am încercat să le cunoaștem mai îndeaproape pe tinerele câștigătoare, trei dintre ele reușind, chiar, să ajungă studente USMF „Nicolae Testemițanu”. Ana Rabacu, din păcate, nu a trecut concursul admiterii, deoarece nu a reușit să depună, în timp util, dosarul în original.

 

Câștigătoarea Virginia Vrânceanu a fost admisă la Stomatologie, acolo unde și-a dorit, de fapt, să ajungă. De mică, spune ea, a îndrăgit această profesie, date fiind vizitele frecvente la stomatolog. Virginia spune că a reușit să obțină un număr record de Like-uri, într-un timp relativ scurt, datorită numărului mare de prieteni de pe rețeaua de socializare (circa 3000), care i-au promovat poza de nenumărate ori.  

 

Natalia Peredelcu, afirmă despre competiția a fost una simplă, dar antrenantă, cautând prieteni virtuali care să te aprecieze. Participanta consideră că acest concurs a avut scopul de a promova nu doar Universitatea, ci și tinerii ”boboci”, care vin într-un mediu absolut nou pentru ei.

 

 Tânăra zice că a făcut liceul în România, dar a ales USMF „Nicolae Testemițanu”, deoarece este o instituție bună, puternică, cu cerințe și unde într-adevăr se face carte. „Deja mi-am cumpărat halatele albe, două chiar. Am avut o senzație foarte ciudată, când le-am probat, mă uitam în oglindă și mi se parea straniu că deja am ajuns la facultate și că, de fapt, am atins vârsta majoratului. Toată lumea, părinții, familia au așteptări foarte mari din partea mea și sper să nu-i dezamăgesc, probabil din această cauză am emoții”, a spus premianta.

 

Ana Rabacu a spus că regretă enorm că nu a reușit să intre la USMF „Nicolae Testemițanu”, acesta fiind visul ei dintotdeauna. Toată familia, prietenii, colegii și chiar profesorii de liceu au susținut-o în visul ei, inclusiv când s-a înscris în concursul respectiv. Fiecare dintre ei au dat like-uri și au distribuit  poza pentru a spori numărul de aprecieri. Tânăra spune că pentru a-și crește numărul de vizualizări, a postat poza sa pe mai multe rețele de socializare și chiar la o emisiune TV. Până în ultimul moment, tânăra a sperat că premiul mare va fi o bursă de studii la Universitate, chiar dacă era conștientă că aceasta nu poate fi un fapt real.   

 

Și Victoria Ciorici s-a arătat foarte bucuroasă că s-a aflat printre premiante. Ea zice că din dorința sa mare de a deveni studentă la USMF ”Nicolae Testemițanu” era interesată de tot ce se întâmpla la Universitate. Urmărește cu regularite portalul universitar, inclusiv pagina de Facebook https://www.facebook.com/usmf.md, de unde se informează despre evenimentele și acțiunile ce au loc aici. Victoria este deja studentă la Facultatea de Farmacie, deși, spune ea, și-ar fi dorit mai mult să fi obținut o bursă la Medicină generală. Dragostea pentru medicină a fost dezvoltată din familie, mama și sora fiind cele care au inspirat-o să aleagă acest domeniu de activitate.

 

Concursul Vreau sa fiu student la USMF „Nicolae Testemițanu” s-a desfășurat în perioada 21 iulie-25 august curent, fiind invitați să participe toți tinerii care au dorit în acest an să devină mediciniști.

 

Felicitări cordiale premianților, mult succes și baftă în noul an de studii. Iar noi promitem să venim, pe parcurs, și cu alte concursuri.

 

 [nggallery id=129]

”Învingătorii nu renunță, iar cei care renunță, nu ajung învingători”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii