La mulți ani, Chișinău!

Publicat: 14.10.2017

DSC_3417Astăzi 14 octombrie, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a organizat o expoziție amplă în cadrul  manifestărilor culturale dedicate Zilei orașului Chișinău.

În fața Blocului morfologic a fost construită o zonă expozițională, unde au fost expuse publicațiile didactice și științifice editate sub egida USMF „Nicolae Testemițanu”, realizările științifice ale USMF „Nicolae Testemițanu”, performanțele sportive ale angajaților și studenților Universității, activitatea extracurriculară a mediciniștilor reflectată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM), materialele promoționale marca USMF „Nicolae Testemițanu”.

În contextul Anului Nicolae Testemițanu, pentru locuitorii orașului și toți oaspeții, a fost prezentată expoziția de fotografii dedicată distinsului savant și profesor Nicolae Testemițanu.

DSC_3619Specialiștii Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală împreună cu studenții au demonstrat câteva metode de instruire prin simulare, iar câțiva mediciniști au simulat diverse situații de acordare a primului ajutor. Totodată, vizitatorii și-au putut verifica tensiunea, măsura pulsul și saturația în oxigen a sângelui la un aparat tensio și pulsoximetru.

În magazinul USMF PromoShop, membrii ASRM au pus în vânzare produse marca USMF „Nicolae Testemițanu” (halate albe, costume chirurgicale, pixuri, carnete).

De asemenea, reprezentanții Centrului Stomatologic Universitar și ai Centrului Universitar de Reabilitare Medicală au distribuit vizitatorilor pliante și flyere cu informații despre serviciile medicale pe care le prestează.

DSC_3574Toți cei care au vizitat expoziția USMF „Nicolae Testemițanu” au primit în dar calendare, pliante, semne de carte, numere ale ziarului universitar Medicus și ale Revistei de Științe ale Sănătății din Moldova.

Pe parcursul zilei, pe două televizoare LED a fost proiectat un film documentar despre Universitate, mai multe filmulețe de promovare și serii de fotografii.

Totodată, oaspeții au gustat din produsele de cofetărie şi de patiserie, băuturile reci și calde oferite de Complexul Alimentar Universitar.

La mulți ani, Chișinău!

[nggallery id=617]

 

La mulți ani, Chișinău!

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii