UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Managementul serviciilor de medicină estetică în Republica Moldova

duminică, 1 iulie 2018

DSC_8131Catedra de dermatovenerologie a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” împreună cu Societatea de Dermatologie din Republica Moldova a desfășurat, în data de 28 iunie curent, conferința științifică „Aspecte medicale, juridice şi de management al serviciilor de medicină estetică în Republica Moldova”.

Mircea Bețiu, șeful Catedrei de dermatovenerologie și președintele Societății de Dermatologie din RM a vorbit despre conduita complexă a barierei cutanate în dermatita atopică, dar și despre abordarea terapeutică a expresiilor cutanate de hiperandrogenie. „Soluții de tratament patogenetic în astfel de situații este restabilirea funcției de barieră cutanată, precum și calmarea pruritului”, a subliniat conferențiarul universitar Mircea Bețiu.

DSC_8116Specialiștii afirmă că medicina estetică este  un domeniu interdisciplinar vast, rentabil și atractiv atât pentru dermatologi, cât și pentru alți medici specialiști. Însă, uneori, pot fi întâlniți și așa-ziși cosmetologi fără studii superioare sau studii postuniversitare medicale în domeniu.

Despre aspectele medicale, juridice şi de management al serviciilor de medicină estetică în Republica Moldova a vorbit conferențiarul universitar Boris Nedelciuc, menționând că „în ultimii ani se observă un interes sporit pentru medicina estetică. Chiar dacă, la un moment dat, au existat controverse privitor la estetică, legitimitatea unei abordări estetice în medicină nu mai este pusă la îndoială”. Totodată, acesta a spus că fortificarea capacităților de management va fi un imbold pentru sporirea calității actului medical în cele două domenii cheie: medicina estetică mini-invazivă (dermatologie estetică sau dermatocosmetologie) și medicina estetică invazivă (chirurgie estetică).


Comentarii