Medicinistele la o masă rotundă

Publicat: 30.11.2016

DSC_8821Două studente din Kazahstan, aflate într-un stagiu de șase luni la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au organizat o masă rotundă împreună cu medicinistele noastre. Tinerele au împărtășit colegelor din Republica Moldova din experiențele lor de la Universitatea de Stat de Medicină din Karagandî, în special privind activitatea extracurriculară.  

Studentele au vorbit despre clubul Akjunis, din care fac parte doar femei. Creat în 2014, acesta le oferă posibilitatea de a organiza diverse acțiuni sociale, culturale sau de voluntariat, precum și de a-și dezvolta anumite abilități sau hobby-uri. Aici, fetele pot beneficia de lecții de dezvoltare a personalității, cosmetologie și make-up, cursuri de chitară, lecții de dans, ateliere handmade. Membrele clubului sunt selectate după mai multe criterii, cum ar fi: educație, cunoștințe, creativitate, responsabilitate, spirit de echipă ș.a.

 

DSC_8828Tinerele din Kazahstan ne-au mărturisit că sunt entuziasmate de ospitalitatea studenților și a profesorilor noștri. Au aflat multe lucruri noi aici și vor pleca plini de impresii frumoase despre Universitate și orașul Chișinău, dar și cu multe prietenii legate aici. Totodată, ele au lansat și o invitație studenților noștri să meargă în vizită la Karagandî.

La eveniment a fost prezentă și Virginia Șalaru, prodecan la Facultatea de Medicină nr. 1, care a primit în dar o eșarfă mov - simbolul clubului de femei Akjunis.

Reamintim că, în perioada septembrie-decembrie 2016, la Universitatea noastră își desfășoară stagiul 15 studenți din Kazahstan, din anii IV-V de studii. Aceștia participă activ la prelegeri și la orele practice, beneficiind și de un program socio-cultural. Mobilitatea mediciniștilor se desfășoară în cadrul acordului semnat de USMF  „Nicolae Testemițanu” și Universitatea de Stat de Medicină din Karagandî, Kazahstan.

 

 [nggallery id=454]

Medicinistele la o masă rotundă

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii