Mediciniștii aduc zâmbete pe fețele celor neajutorați

Publicat: 09.01.2018

received_2057794601133442Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” știu că de sărbători trebuie să fim mai buni, în special cu cei care se află într-o situație mai defavorabilă decât noi. Pentru a nu se rezuma la vorbe, ei au decis să treacă la fapte.

Lucia Ciobanu, studentă în anul I la Facultatea de Farmacie, a menţionat că înainte de Anul Nou, împreună cu Eleonora Ştefârţa, lector superior universitar la Catedra de limba română și terminologie medicală,  și colegii de grupă au hotărât că ar fi bine să facă un act de caritate. Ideea, odată venită, a şi fost implementată. Studenții au colectat bani și au procurat produse alimentare, acestea fiind  donate unei bătrâne neajutorate din Chișinău, care locuiește de una singură.

20171221_165017_HDRO altă acțiune a fost organizată de un grup de studenți din anul I de la Facultatea Medicină nr. 1, reprezentat de Elena Catană, Valentina Botnari, Tatiana Brună, Margareta Vacarciuc, Victor Josu și Daniela Ardașan. Mediciniștii au făcut un apel către colegii lor de grupă și din torent, care s-au mobilizat și au colectat bani pentru această cauză nobilă. Din suma adunată au fost procurate produse alimentare pentru o altă bătrânică sărmană din capitală.

Studentele Elena Catană și Daniela Ardașan au remarcat că bucuria au trăit-o și ei, văzând zâmbete și lacrimi de fericire pe chipul bătrânei. Tinerele au mai participat la acțiuni de acest gen și spun că nu se vor opri aici, deoarece acest lucru le face fericite.

Mediciniștii îi îndeamnă pe toți cei care au posibilitate să facă o faptă bună și să-i ajute pe cei mai puțin fericiți decât ei.

 

 

Mediciniștii aduc zâmbete pe fețele celor neajutorați

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii