UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Mediciniștii au obţinut cele mai multe Burse pentru viitorul tău!

miercuri, 30 ianuarie 2019

Burse-pentru-viitorul-tauȘapte studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au devenit bursierii programului Burse pentru viitorul tău!, ediția a V-a. Șase dintre câștigători sunt studenți la Facultatea de Medicină nr. 1: Xenia Șeremet, anul I; Aurelia Buciumaș, anul I; Dan Rotaru, anul I; Ștefan Crețu, anul III; Heba Verebcean, anul II; Marin Foteniuc, anul II, iar Maria Mogâldea, studentă în anul II la Facultatea de Stomatologie.

La ediția curentă, în cadrul programului, au participat 119 studenți din anii I-III de studii de la diferite instituții de învățământ superior din țară. În rezultatul evaluării dosarelor de către Comisia de experți independenți, au fost selectați 30 de finaliști, care vor beneficia de burse a câte 10 000 de lei, pentru studenţii înmatriculaţi în anul I de studiu și pentru studenții bursieri ai ediției precedente, promovați în anul II sau III de studii, care au participat pentru reînnoirea burselor. Premiile au fost acordate în bază de concurs, având menirea să acopere necesităţile ce ţin de efectuarea studiilor (taxă de studii, cheltuieli de cazare, masă, rechizite de studiu ş.a.).

Programul are drept scop susţinerea tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Moldova, pentru a facilita accesul lor la educaţie în instituţiile de învăţământ superior din ţară. Burse pentru Viitorul Tău! a fost lansat în anul 2014 și este realizat de Centrul de Informații Universitare în cadrul unui parteneriat public privat.


Comentarii