UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Mediciniștii, din nou, câștigători ai concursului „Накорми голодного студента”

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

DSC_4484Studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au devenit, și în acest an, învingătorii concursului gastronomic „Накорми голодного студента”, organizat de publicația „Комсомольская правда”. Concursul s-a desfășurat în data de 25 ianuarie curent, de ziua Sfintei Mc. Tatiana – ocrotitoarea studenților, și a întrunit echipe de la trei universități din capitală: USMF „Nicolae Testemițanu”, Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

DSC_4442

Universitatea noastră a fost reprezentată de studenții Facultății de Stomatologie, din anii  I și II de studii, care și-au denumit echipa Avatar Bucătar, pornind de la culoarea tricourilor lor – albastru – și a fost reprezentată de: Daniela Borș (căpitanul echipei), Natalia Nederița, Alexandru Bărbieru și Ghenadie Ababii. Mediciniștii au fost susținuți de o bună echipă de suporteri – colegii lor de facultate.

Ediția curentă a fost dedicată bucătăriei naționale și tradițiilor moldovenești, iar participanții au trebuit să prepare, în timp record, cinci platouri similare de bucate. Echipelor li s-au oferit produse proaspete, simple și ieftine, accesibile unui buget de student.

Primul fel de bucate mediciniștii l-au denumit Paradisul culorilor - un asortiment din legume proaspete – ceea ce au considerat ei că este o bună sursă de vitaminizare, mai ales în perioada rece a  anului. 

DSC_4419

La cea de-a doua probă, participanții au trebuit să creeze un sandvici, dar într-o  formă cât mai originală și ingenioasă. Studenții stomatologi și-au intitulat opera Corabia sărată, întrucât ingredientele de bază au fost castraveții murați. 

Noutatea actualei ediții a concursului a fost că, la cea de-a 3-a probă, au rivalizat căpitanii echipelor studențești și profesorii lor. Echipa studenților a creat cea mai originală compoziție, numind-o Casa moldoveanului și, respectiv, a devansat-o pe cea a profesorilor.

 

DSC_4467Gheorghe Buruiană, președintele Asociaţiei Studenților și Rezidenților în Medicină, membru al juriului, şi-a exprimat admirația pentru echipa mediciniștilor,  care a reconfirmat competența, ingeniozitatea și disponibilitatea lor atât de a fi primii la carte, prin studii calitative, profunde și prestigioase, cât și de a se angaja în activități extracurriculare. Avatarii bucătari, în ziua de vineri, au susţinut ultimul examen din sesiunea de iarnă, iar concursul respectiv l-au calificat drept o încununare și răsplată pentru eforturile lor.

Concursul „Накорми голодного студента” s-a desfășurat în cadrul unui parteneriat public-privat și a devenit o tradiție anuală în rândul studenților. De notat că, participând la cele șase ediții ale evenimentului, mediciniștii au câștigat locul întâi de patru ori.

 


Comentarii