Modulul Didactic implementat la toate facultățile

Publicat: 13.11.2014

2Până în data de 24 noiembrie, cadrele didactice de la facultățile de Medicină nr. 1, Medicină nr. 2 și Stomatologie ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” vor introduce în Sistemul Informaţional de Management Universitar (SIMU) datele academice ale grupelor de studenţi.

 

Prevederea a devenit obligatorie deoarece, din anul curent de studii, la aceste facultăţi se implementează Modulul Didactic - parte componentă a SIMU.

 

Pe parcursul a trei zile (10-12 noiembrie), cadrele  didactice de la cele trei facultăţi au participat la cursuri de instruire privind utilizarea Modulului Didactic. În acest context, Lilian Șaptefrați, şef secţie Didactică, cu suportul Serviciului TIC, le-a demonstrat participanților logistica proceselor, începând cu logarea în sistem și până la cele mai complexe operațiuni, cum ar fi calcularea mediei finale, generarea borderoului electronic și a carnetului de note a studentului.

 

3Oleg Lozan, prorector pentru implementarea tehnologiilor informaţionale şi dezvoltare strategică al USMF Nicolae Testemiţanu a declarat că “Modulul Didactic asigură implementarea masivă a tuturor serviciilor informaţionale la Universitatea noastră, acesta fiind inima şi motorul celorlalte procese. Pe plan naţional, suntem prima şi unica instituţie de învăţământ superior care avem un asemenea serviciu informaţional. De aceea, pe lângă întâietate, avem şi o mare responsabilitate. Această experienţă ar putea fi tirajată şi pentru alte universităţi din ţară”, a declarat prorectorul. Anul trecut, Modulul a fost testat la Facultatea de Farmacie, iar rezultatele obținute, inclusiv în urma chestionării studenților, au demonstrat sporirea gradului de satisfacție a acestora. Acest fapt se datorează creșterii transparenței procesului educațional, de la organizare și până la evaluare. 

 

Lilian Şaptefraţi, şef secţie Didactică, a menționat că Modulul Didactic va facilita substanţial activitatea cadrelor didactice şi va oferi mai multă transparenţă în activitate. ”Procesul de studiu a rămas acelaşi, doar că a fost digitalizat şi acum trebuie să ne obişnuim cu acest proces”, a mai adăugat Lilian Șaptefrați.

 

6Conform ordinului rectorului, nr. 335-A din 19.09.14, Modulul Didactic se pune în aplicare din 3 noiembrie curent, pentru studenții din primii trei ani de studii de la toate facultățile de Medicină nr. 1, Medicină nr. 2, Stomatologie și Farmacie.

 

Anterior, la instruiri similare au participat decanii, șefii de catedre și șefii de studii de la aceste trei facultăți, care au învățat să creeze orare pentru cursurile teoretice și practice, să completeze  registrele electronice, să introducă în sistem notele și absenţele studenților etc.  

 

 

[nggallery id=180]

 

Modulul Didactic implementat la toate facultățile

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii