UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Noutăți în reabilitarea medicală neurologică

marţi, 14 februarie 2017

20170209_125157_resized

Managementul modern în reabilitarea medicală neurologică a fost genericul unei conferinţe ştiinţifico-practice desfășurate în data de 9 februarie 2017. În cadrul manifestării științifice s-au discutat relaţiile interdisciplinare dintre patologiile coloanei vertebrale abordate din punct de vedere al neurochirurgiei și reabilitării medicale, aspectele de reabilitare medicală în tratamentul patologiilor coloanei vertebrale a sechelelor AVC și neuropatiilor diabetice prin prisma evaluării clinico-funcționale, mijloace clinico-funcționale în tratamentul patologiilor neurologice.

Workshopul a inclus și examinarea funcțională a unui pacient cu fractură de coloană vertebrală, care a suferit o operație chirurgicală. În acest caz au fost stabilite obiectivele programului de reabilitare cu selectarea mijloacelor fizio-funcționale pentru facilitarea recuperării postoperatorii precum cooperarea interdisciplinară, abordarea multidimensională a programelor de reabilitare, utilizarea mijloacelor inovaționale în reabilitarea medicală, cooperare în dezvoltarea strategiilor de asistență medicală.

 

La conferință au participat 120 de specialiști din domeniul reabilitării medicale, fizioterapiei, kinetoterapiei, neurologiei și neurochirurgiei. Manifestarea a fost organizată de Catedra de reabilitare medicală, medicină fizică şi terapie manuală a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova.


Comentarii