O porție de bună dispoziție pentru studenți „înfometați”

Publicat: 26.01.2017

DSC_0070Echipa de studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a clasat pe locul II la concursul gastronomic Накорми голодного студента, organizat de publicația de limba rusă Комсомольская правда în data de 25 ianuarie, pentru al patrulea an consecutiv. Prima poziție le-a revenit tinerilor de la Universitatea Tehnică a Moldovei, care își fac studiile la Facultatea de Tehnologie și Management în Industria Alimentară - motiv pentru care s-au detașat vizibil față de concurenți. Tot pe locul II s-a poziționat și Institutul de Relații Internaționale din Moldova, iar Academia de Studii Economice a Moldovei a încheiat clasamentul.

 

Participanții și-au demonstrat abilitățile culinare preparând trei feluri de mâncare: o salată, un fel principal și un desert. Pe cât de îndemânatici s-au dovedit în a mânui ustensilele din bucătărie, pe atât de inventivi au fost și la identificarea unor denumiri pentru bucatele preparate. Astfel, echipa mediciniștilor a servit membrii juriului cu salata „Avicenna”, cu un „Hot Doc” cald și un desert - „Santé Blanche”. La fel de inspirați au fost și studenții de la celelate instituții, care aveau în meniu: „Summit-ul legumelor”, „Energizer”, „Prietenie între popoare”, „Visul studentului”, „Gustul victoriei”, „Suflet nebun” ș.a.

 

DSC_0149Virginia Șalaru, prodecan la Facultatea de Medicină nr. 1 a USMF „Nicolae Testemițanu”, reprezentantul instituției noastre în juriu, a apreciat curajul tinerilor: „Faptul că au avut de gătit cu ingrediente puține, care erau un pic mai greu de asociat cu bucatele gustoase a fost un adevărat test pentru participanți, dar într-un final aceștia au dat dovadă de ingeniozitate și talent în arta gătitului”.

 

Elena Mării, studentă în anul II la Facultatea de Medicină nr. 1, ne-a declarat că echipa pe care a condus-o a fost foarte organizată, iar împreună au avut oportunitatea de a improviza și de a îmbina medicina și bucătăria. Onorat să reprezinte o instituție atât de prestigioasă ca USMF „Nicolae Testemițanu” a fost și coechipierul său - Alexei Antoci, care este anul I la aceeași facultate. Medicinistul a menționat că acest concurs l-a ajutat să-și dezvolte spiritul de echipă.

 

Participanții au savurat din plin plăcerea competiției - au fost activi la concursurile interactive organizate între probe, au răspuns la întrebări legate de bucătărie și s-au întrecut la mâncat pizza. La final, cu toți au primit cadouri de la sponsorii evenimentului.

Atmosfera a fost animată de: Ratri music, Cătălina Rusu, Sun Stroke Project, Serj Kuzenkov ș.a.

 [nggallery id=469]

 

 

O porție de bună dispoziție pentru studenți „înfometați”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii