Oaspeți din Carolina de Nord la Facultatea de Farmacie

Publicat: 25.04.2014

DSC_6917Inițierea unor cercetări științifice comune, facilitarea schimbului de modele educaționale și de experiență între cadrele profesoral-didactice ar putea fi prerogativele colaborării între Facultatea de Farmacie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Școala de Farmacie, Universitatea Chapel Hill din Carolina de Nord, SUA.

 

Acest lucru a fost discutat în data de 23 aprilie curent, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții USMF ”Nicolae Testemițanu” şi delegația Școlii de Farmacie din Carolina de Nord, în componența căreia sunt Dhiren Takker, vicedecan pentru dezvoltare economică și angajament global, Pamela U. Joyner, vicedecan pentru instruire profesională și David Steeb, Departamentul dezvoltare antreprenorială și angajament global. Oaspeții s-au aflat pentru prima dată în Republica Moldova, şi în general, în Europa de Est.

 

În cadrul întrunirii s-a discutat despre posibilitățile dezvoltării și fortificării unui parteneriat atât la nivel de universitate, cât și facultate în particular. Școala de Farmacie din Carolina de Nord este una dintre cele mai prestigioase în Statele Unite ale Americii, dar scopul este extindinderea imaginii și în alte țări. Un prim obiectiv expus de oaspeți ar fi promovarea modelelor educaționale din SUA în țara noastră.

 

Ion Ababii, rector USMF ”Nicolae Testemițanu”, a menționat că Universitatea noastră colaborează și cu alte câteva instituţii de profil din SUA, mai mult pe segmentul stomatologiei. O nouă colaborare în domeniul farmaciei ar fi binevenită pentru industria farmaceutică din Republica Moldova. Identificarea unei companii sau a unui investitor, care ar valorifica materialele de care dispunem și cadrele profesoral-didcatice, ar fi un lucru benefic pentru țara noastră, a mai spus Ion Ababii.

 

În data de 24 și 25 aprilie, oaspeții din SUA au participat la un workshop cu tema ”Probleme actuale ale farmaceuticii în Republica Moldova”, la care au participat conducerea Decanatului Farmacie, șefi de catedre, profesori și studenți. Delegația americană s-a întâlnit cu administrația Agenției Medicamentului și cu Mihai Ciocanu, viceministru al sănătății. De asemenea, ei au vizitat Farmacia universitară, Biblioteca Științifică Medicală, Centrul științific de cultivare a plantelor medicinale ş.a.

 

 




Oaspeți din Carolina de Nord la Facultatea de Farmacie

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii