Oportunități de colaborare cu Universitatea din Chaper Hill

Publicat: 21.07.2015

DSC_0019Facultatea de Farmacie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” va semna, în viitorul apropiat, un acord de colaborare cu Școala de Farmacie a Universității din Chaper Hill, SUA. În acest sens, în perioada 4 iulie-1 august curent, un grup de farmaciști din statul american au vizitat Universitatea noastră pentru un schimb de experiență.

 

Timp de două săptămâni, Amanda Corbett, profesor la Școala de Farmacie a Universității din Chaper Hill, SUA, împreună cu două studente - Chandler Gurley și Olena Northrup, a desfășurat un stagiu practic într-un spital privat din țara noastră. La finele vizitei, Amanda Corbett a realizat un raport de expertiză în ceea ce privește managementul medicamentului în spital și a venit cu recomandări pentru administrația acestuia.

 

DSC_0027În cadrul unei ședințe de totalizare, la care au participat reprezentanți ai USMF ”Nicolae Testemițanu” și ai spitalului MedPark, oaspeții s-au arătat impresionați de condițiile și de calitatea serviciilor prestate în instituția medicală. În ceea ce privește programele de studii de la Universitatea noastră, Amanda Corbett a menționat că ar fi bine ca acestea să includă mai multe ore de instruire privind farmacia clinică. Totodată, este necesar de a dezvolta relația dintre medicină și farmacie. Profesorul Corbett a remarcat entuziasmul și potențialul de care dispune Facultatea de Farmacie, care fac posibilă dezvoltarea acestei specialități în țara noastră.    

 

Alături de reprezentanții americani, la stagiul practic au participat și două studente de la USMF ”Nicolae Testemițanu”, care au menționat că au avut parte de o experiență frumoasă și au învățat multe lucruri de la colegele din SUA și speră că, după anul V de studii, vor fi la fel de inițiate în farmacia clinică.

 

În cadrul ședinței s-a menționat și despre importanța pregătirii specialiștilor în domeniul farmaciei clinice, care, în prezent, lipsesc în majoritatea spitalelor din țara noastră.

  [nggallery id=271]

 

 

Oportunități de colaborare cu Universitatea din Chaper Hill

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii