UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Premianții concursului „Nicolae Testemițanu – personalitate de prim rang în medicina autohtonă”

sâmbătă, 20 mai 2017

DSC_4579Catedra de limbi moderne a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, secțiunea franceză, a  desfășurat, în data de 19 mai, o lecție-conferință dedicată vieții și activității lui Nicolae Testemițanu, în cadrul căreia au fost premiați învingătorii concursului de eseuri și postere.

 

Cei 24 de mediciniști din anul I de studii de la Facultatea de Medicină nr. 1 și-au demonstrat talentul și creativitatea artistică participând la concursul Nicolae Testemitanu – personnalité de premier rang dans la médecine autochtone. Juriul, reprezentat de cadre științifico-didactice ale catedrei, i-au desemnat câștigători la categoria eseuri pe: Veronica Plămădeală – locul I, Ana Bahnă – locul II și Silvia Gratiii – locul III. Locul I pentru cel mai frumos și creativ poster l-a obținut Stanislav Druță, locul II – Daria Șeremet și locul III – Valentina Zaplitnîi.

 

DSC_4631Veronica Scutelnic, șef de studii, lector superior, a dat start ceremoniei de premiere, spunând că „mediciniștii înregistrează rezultate frumoase nu doar la studii, dar și la diferite activități organizate în cadrul Universității noastre, iar evenimentul de astăzi confirmă acest fapt”.

 

Rând pe rând, studenții ne-au mărturisit că prin materialele realizate au avut posibilitatea să-și exprime respectul și recunoștința față de Nicolae Testemițanu, personalitate de prim rang în medicina autohtonă. Una dintre câștigătoare, Daria Șeremet, ne-a declarat cu referire la posterul său că „pe această imagine Nicolae Testemițanu deschide ușa inimii, unde primește toți studenții și le luminează drumul spre succes cu ajutorul luminii cunoașterii”.

 

DSC_4594Pentru medicinista Ana Bahnă, participarea la concurs a fost o plăcere și totodată o datorie față de această personalitate notorie care a deschis orizonturi tinerilor din țara noastră, enunțând că „Nicolae Testemițanu și-a trăit viața printe oameni și pentru viitorul acestora”.

 

„A lăsat o amprentă plină de sacrificiu, victorie și profesionalism. Pentru mine Nicolae Testemițanu este un erou”, a menționat premianta Veronica Plămădeală.

 

La finalul ceremoniei de premiere, tinerii au mai avut parte de un concurs de întrebări și răspunsuri privind viața și activitatea ilustrului savant Nicolae Testemițanu, unde și la capitolul dat, studenții au răspuns de nota zece.

 

Vă invităm să vedeți materialele realizate de mediciniști, care sunt accesibile pe:

https://www.youtube.com/watch?v=hQWw94Ghs1I&feature=youtu.be


Comentarii