Primul Congres Național de Endocrinologie

Publicat: 15.10.2014

DSC_7821În perioada 10-11 octombrie, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” s-au desfășurat lucrările primului Congres Național de Endocrinologie organizat în Republica Moldova. Evenimentul a fost dedicat jubileului de 50 de ani  de la fondarea serviciului endocrinologic din ţară.

 

Astfel, specialişti cu renume în domeniu, din ţară şi de peste hotare, dar şi din alte specialităţi – chirurgie, neurologie, anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, neurochirurgie, au prezentat, în cadrul Congresului, rapoarte şi lucrări privind actualităţile în domeniul endocrinologiei şi diabetologiei.

 

Referindu-se la importanța Congresului, Gheorghe Rojnoveanu, prorector pentru activitate ştiinţifică al USMF „Nicolae Testemițanu”, a menționat: „Sperăm că schimbul de experiență dintre diferite școli de endocrinologie va deschide noi orizonturi și oportunități, ceea ce va contribui vădit la avansarea științei medicale, la formarea medicilor endocrinologi de înaltă calificare, competitivi nu numai în țară, dar și peste hotare”. Prorectorul a remarcat și a apreciat prezența la acest Congres a tinerilor specialişti – ”viitorul medicinei noastre, care sunt gata de a continua și multiplica frumoasele tradiții în domeniul endocrinologiei autohtone”.

 

La ceremonia de inaugurare, Zinaida Anestiadi, preşedintele Societăţii Endocrinologilor din Republica Moldova, profesor universitar la Catedra de endocrinologie, a subliniat că această manifestare științifică reprezintă un bun ”prilej de a ne întâlni, de a afla date despre realizările şi munca noastră, de a deschide sau a continua colaborări mai vechi”.  

 

La forum au participat cca 250 de specialiști medici din țară, cât și invitați speciali din România, Belgia, Italia și Ucraina.   

[nggallery id=158]



Primul Congres Național de Endocrinologie

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii