UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Rezultatele intermediare ale concursului de admitere 2018 la USMF „Nicolae Testemițanu”

luni, 30 iulie 2018

DSC_8481Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat rezultatele intermediare ale concursului de admitere la studii superioare de licență și integrate pentru anul universitar 2018-2019.

Potrivit Dianei Uncuța, secretar responsabil al Comisiei de admitere, în acest an, la universitatea noastră au depus actele 1036 de tineri, dintre care 405 au promovat concursul intermediar la studii cu finanțare bugetară, iar 364 – la studii prin contract. La această etapă a concursului cea mai mare bătălie s-a dat pentru un loc la Facultatea de Medicină, raportul fiind de 2,1:1.

Secretarul Comisiei de admitere a precizat că acestea sunt datele preliminare ale concursului și că rezultatele finale pot să difere, deoarece candidații declarați admiși, care au depus dosarele în copii, trebuie să depună originalele documentelor – actul de studii cu anexa respectivă, certificatul medical tip (nr. 086/e), alte adeverinţe, certificate şi acte – până la data de 2 august 2018, în caz contrar, vor pierde locul obținut. De asemenea, candidații care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar doresc să participe la concursul final, la fel trebuie să depună documentele în original până la 2 august curent. Pentru mai multe detalii accesați:  http://admitere.usmf.md/studenti-2/rezultate-admitere-2018

Reamintim că oferta educațională a Universității cuprinde următoarele programe de studii:

  • Medicină (6 ani) – 360 locuri bugetare (inclusiv 20 de locuri pentru absolvenţii din raioanele de est);

  • Stomatologie (5 ani), locuri doar în bază de contract;

  • Farmacie (5 ani), locuri doar în bază de contract;

  • Medicină preventivă (6 ani) – 15 locuri bugetare (inclusiv 5 locuri pentru cei din raioanele de est);

  • Optometrie (4 ani) – 15 locuri bugetare;

  • Asistenţă medicală generală (4 ani) – 15 locuri bugetare.  

În acest an, Universitatea a lansat o nouă specialitate – Asistență medicală generală. Programul de studii are scopul de a forma specialiști licențiați pentru acordarea serviciilor de îngrijire medicală, suport în diagnosticare, tratament și reabilitare a pacienților cu diverse patologii și vârste, promovarea sănătății și educația populației.

Rezultatele finale ale concursului de admitere vor fi anunțate la 5 august 2018.

 

 


Comentarii